JxCat, ERC i la CUP presentaran en el pròxim ple la proposta de resolució per la llibertat dels CDR detinguts el 23 de setembre durant l'operació Judes i confien que CatECP se sumi en aquest «front antirepressiu». Els grups faran arribar a instàncies internacionals la proposta per denunciar «l'Estat repressor». La proposta vol que la cambra exigeixi el trasllat dels presos a centres penitenciaris catalans, posar fi al règim d'aïllament d'alguns d'ells i saber de quins fets són acusats. David Ros, oncle de Jordi Ros, un dels detinguts, va agrair als grups que portin aquest text al Parlament i va defensar que els seus familiars «no són terroristes, no són banda armada, i no existeixen els delictes dels quals se'ls acusa».

La diputada de la CUP-CC Maria Sirvent va dir que seria «convenient» que el ple aprovés aquesta proposta de resolució amb una «àmplia majoria» i, a partir d'aquí, poder-la fer arribar a instàncies internacionals «per poder denunciar un estat repressor i que no garanteix un estat de dret i democràtic».

El diputat d'ERC José Rodríguez va demanar a l'Estat que «deixi de banalitzar el terrorisme» i va acusar-lo d'utilitzar una «estratègia purament propagandística» amb l'operació Judes.