Una jove índia de 23 anys, víctima d'una violació, a la qual dijous passat un grup d'homes van calar foc quan es dirigia a atestar en l'estat d'Uttar Pradesh, va morir durant la nit del divendres en un hospital de Nova Delhi, que avui ha confirmat la seva mort a causa d'una parada cardíaca.

Fonts del departament de relacions públiques de l'hospital de Safdarjun de la capital índia han confirmat a Efe que la noia va morir a causa d'un atac cardíac entorn de la mitjanit del divendres en aquest centre mèdic, al qual va ser traslladada via aèria després de sofrir l'agressió.La jove va patir cremades en el 90% del seu cos

La font, que no va voler revelar el seu nom, tampoc va aportar més dades sobre l'estat de la noia, "per respecte" a aquesta, encara que els mitjans locals apunten al fet que va sofrir cremades en el 90% del seu cos.

L'atac es va produir durant la matinada del dijous quan la víctima es dirigia des de la seva casa del districte d'Unnao a la ciutat de Raebareli en l'estat de'Uttar Pradesh (nord) i va ser perpetuat per cinc homes que va aconseguir identificar abans de ser traslladada a la capital estatal, Lucknow, per a ser atesa, segons el relat de la policia local.

Els cinc presumptes atacants van ser arrestats, encara que la policia no va precisar si el presumpte violador, en llibertat sota fiança, estava entre ells. Segons els mitjans locals, l'atac es va produir quan la víctima es dirigia a atestar sobre el seu cas, denunciat el març passat i succeït fa un any.

Després de conèixer-se l'atac, les autoritats es van comprometre a aplicar un càstig exemplar als responsables, en un clima de protestes contra aquesta mena de delictes, iniciades darrere l'altre cas de violació i assassinat d'una jove veterinària el passat 27 de novembre. La víctima, de 26 anys, va ser violada per quatre homes que posteriorment la van asfixiar i van cremar el seu cos amb gasolina.