La regió de Florència ha patit durant aquesta matinada més de vint terratrèmols, el de més intensitat de 4,5 graus a l'escala de Richter, que han provocat danys en edificis, caos en el servei de trens i el tancament de les escoles.

El primer sisme, de 3,38 graus, va tenir lloc cap a mitja nit, amb epicentre entre Scarperia i San Piero, a Mugello, nucli conegut per acollir els grans premis de MotoGP i que forma part de l'àrea metropolitana de Florència. Poc després n'hi va haver un altre de gairebé imperceptible, explica el diari italià Corriere Della Sera, que va anar acompanyat d'altres dos al cap d'un minut de 3,2 i 3,4 graus. Aquests tremolors sí que van despertar els habitants de Scarperia.

Les vibracions van seguir, però cada vegada en menor intensitat, fins que a les 4.37 h de la matinada, ha arribat el terratrèmol més potent, d'una magnitud de 4,5 graus. El sisme ha provocat esquerdes i danys en cases antigues i esglésies i s'han viscut escenes de gent fugint per por a esfondraments.

El servei de tren, especialment el d'alta velocitat, ha quedat aturat fins ben entrat el matí, quan s'ha reprès, però amb importants retards.