Els incendis forestals a la regió australiana de Nova Gal·les del Sud han arrasat nombroses zones en què habiten els coales i s'haurien cobrat la vida de més de 2.000 d'aquests marsupials des de l'octubre, segons han assenyalat experts a la comissió parlamentària estatal que investiga la situació.

La destrucció ha estat tan àmplia que "probablement mai trobarem els cossos", ha explicat un dels ecologistes a la comissió parlamentària de Nova Gal·les del Sud sobre la població i l'hàbitat dels coales.

L'ecologista Dailan Pugh, president de l'Aliança dels Boscos de al Nord-est, ha assenyalat que més de 2.000 coales podrien haver mort en els incendis, que han acabat amb fins a un terç de l'hàbitat d'aquests animals a la costa nord.

En els últims anys, els hàbitats dels coales s'han vist destruïts a causa de l'ús extensiu de les terres per a l'agricultura i el desenvolupament humà. En els últims mesos, han estat els devastadors incendis en dos estats, Nova Gal·les de Sud i Queensland, on encara segueixen cremant més de 140 focus.

Així les coses, els experts han advertit que els incendis han augmentat el risc d'extinció de l'espècie. "Crec que la nostra estimació original de 350 coales és probablement molt, però que molt conservadora. Hem patit diversos incendis amb els anys però res com això, és un 'Armageddon'", ha subratllat. "L'impacte d'aquests incendis forestals és horrible i encara tenim tot l'estiu per davant", ha previngut.