La direcció nacional del PP, que presideix Pablo Casado, va acordar ahir cedir un escó a Ciutadans perquè pugui tenir grup propi al Senat amb l'objectiu que el centredreta «surti enfortit» i la via que representa Espanya Suma «estigui avui més viva que mai» al Parlament.

Així ho va anunciar en roda de premsa, després de la reunió del comitè de direcció que va presidir Casado, el sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, qui va assenyalar que avui compareixerà a la cambra alta el seu portaveu parlamentari, Javier Maroto, per donar més detalls sobre aquesta cessió.

Ciutadans té en aquesta legislatura nou senadors, vuit de designació autonòmica i una única senadora electa a través de la coalició Navarra Suma, que va aconseguir tres senadors en les generals de novembre: un d'UPN, un altre del PP i el tercer de Cs.

El partit taronja aspirava a poder formar un grup propi i evitar el mixt, però necessitava per a això disposar d'un desè senador. Aquest préstec li farà, al final, el Partit Popular després que el comitè de direcció de la formació donés «llum verd» a aquesta iniciativa, segons va revelar Montesinos.

«La fórmula proposada per Javier Maroto, que ha estat aprovada i ha tingut el suport del comitè de direcció, consisteix en el fet que cedirem un senador a Cs perquè tingui grup propi en aquesta cambra», va explicar Montesinos, i va subratllar que el PP «sí que reivindica Espanya Suma» i considera que «el centredreta ha de sortir enfortit». En aquest sentit, va afirmar que el PP «no farà com Cs al Parlament de Catalunya», que va negar al Partit Popular català que tingués grup propi, sinó que actuarà amb «generositat i altura de mires» i cedirà aquest escó al partit taronja.

Fonts de la direcció nacional van assenyalar que Pablo Casado manté aquests dies una interlocució «fluida» amb Inés Arrimadas, portaveu parlamentària de la formació taronja al Congrés dels Diputats.