Un centenar de mossos d'esquadra s'han concentrat aquest dimecres a les portes del Parlament per reivindicar ''un tracte just'' per al cos, després que aquest dilluns el sindicat convocant, SAP -FEPOL, s'aixequés de la mesa de negociació en considerar que no hi havia ''voluntat negociadora'' per part de l'executiu català.

En un comunicat, SAP-FEPOL recorda que el 2008 es va signar un acord per equiparar les retribucions de la policia catalana a la resta de cossos especials, Bombers i Agents Rurals, i que encara hi ha diferències en les condicions laborals. Consideren que, d'aquesta manera, se'ls tracta com a ''funcionaris de segona'' i critiquen que sigui ''sempre'' el col·lectiu afectat per ''continus i històrics'' greuges comparatius''.

Els agents creuen que el tracte que reben ''és una manca de respecte'' i que estan ''esgotats''. Recorden que sempre responen davant les exigències de dispositius especials i que en canvi, el Govern els continua ''humiliant''.

Els mossos concentrats al Parlament han desplegat una pancarta amb el lema ''Mossos en Lluita'' i portaven pancartes amb el missatge ''es ven'' que habitualment s'utilitza per a la compra-venda d'habitatges, amb frases com ''Rebaixes 112'' o ''Buch no respon''.