Els Bombers han donat per controlat l'incendi a l'empresa de tractament de residus perillosos de Montornès del Vallès poc després de les set d'aquest dimecres a la tarda. En un primer moment el cos calculava que s'arribaria a aquesta fase dijous a primera hora, però s'ha avançat el termini pel fet que no hi ha hagut represes. També ha indicat que a través de l'empresa ja s'han iniciat les tasques per retirar i transvasar en dipòsits els dissolvents amb què treballa la planta i netejar els residus de la zona afectada. En paral·lel, els Mossos d'Esquadra han anunciat que han obert una investigació per aclarir les causes de l'incendi, que ha cremat vuit dipòsits de 22.000 litres de dissolvent i dos més de 35.000 litres.

El foc ha començat a primera hora del matí d'aquest dijous. A banda dels dipòsits de líquid, les flames també han afectat els reactors i la planta d'oficines de l'empresa. El foc també ha afectat el riu Besòs, ja que el producte inflamable ha acabat a l'aigua, i hi hauria hagut peixos morts. Durant el matí ha calgut confinar el veïnat de diferents pobles a l'entorn del polígon, i s'ha desallotjat per seguretat un gran nombre d'empreses.

5

Incendi en una empresa de residus a Montornès

La cap de la sala d'Emergències de Protecció Civil, Rosa Mata, ha explicat a l'ACN que el fum de l'incendi de l'empresa Ditecsa Centre Derpin, del polígon industrial Can Buscarons de Baix, a Montornès del Vallès, era ''especialment tòxic'' perquè era fruit de la combustió de productes químics, d'olis de dissolvents però ha recalcat que caldria respirar el fum molta estona de forma directa d'una concentració molt elevada per veure's afectat i que per això no consten ferits ni afectats.

Incendi en una nau de reciclatge de dissolvents i residus industrials a Montornès del Vallès

Incendi en una nau de reciclatge de dissolvents i residus industrials a Montornès del Vallès

Protecció Civil, ha través d'una piulada, ha informat que s'ha demanat a l'Agència Catalana de l'Aigua que revisi el clavegueram per comprovar l'afectació derivada de l'incendi de Montornès. A banda, s'ha tallat la circulació de la BV-5001 a la Roca des del quilòmetre 14 fins a l'11, de Martorelles a Montmeló.