Els serveis municipals de Protecció Animal de l'Ajuntament d'Alacant han rescatat a onze gossos de dos contenidors soterrats, localitzats amb vida per personal del torn de nit de recollida de residus. Els animals, però, presenten "un deficient estat físic".

Segons ha informat el consistori en un comunicat, el descobriment es va realitzar la matinada de dilluns a dimarts en dos contenidors soterrats de la plaça d'Amèrica i el carrer Devesa. Posteriorment, van ser derivats a la Protectora Municipal d'Alacant, on han estat avaluats pel veterinari de centre i se'ls estan realitzant tractaments sanitaris.

Per aconseguir informació que pugui ser rellevant en la investigació, la Policia Local ha demanat col·laboració ciutadana per localitzar i identificar a la persona que hagi pogut dur a terme aquest acte, tipificat com a delicte al Codi Penal. És per això, que qualsevol persona que pugui aportar alguna dada o prova pot dirigir-se directament a la Policia Local, al 112 o al departament de Protecció Animal de la Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament d'Alacant.

La regidora de Sanitat i Protecció Animal, Julia Llopis, ha informat que els gossos poden ser adoptats i ha fet una crida als ciutadans perquè "avisin a la Policia Local o al 112 i denunciïn quan sospitin o tinguin indicis que s'està maltractant animals perquè s'iniciï una investigació ".

"Les denúncies són el primer pas per poder detectar a temps situacions de maltractament animal, que fet i fet deriven en situacions com l'ocorreguda i que constitueixen en si mateixes un delicte", ha afegit.