El 42% d'europeus creu que la UE hauria de fer de mediadora en el conflicte Catalunya-Espanya. És el que es desprèn d'una enquesta de Diplocat a 2.561 persones de nou països de la UE.

Es tracta d'un percentatge significativament més alt que qualsevol altra opció plantejada, com ara donar suport a un referèndum d'autodeterminació (18%), donar suport a Espanya (16%) i no posicionar-se (14%).

A més, l'estudi revela que el 76% de participants opina que el conflicte «no està resolt». L'enquesta s'ha dut a terme a ciutadans de França, Itàlia, Alemanya, el Regne Unit, Suècia, Suïssa, Estònia, Letònia i Eslovènia i, segons Diplocat, és representativa de 72 milions de persones.

El 42% d'enquestats creu que la Unió Europea hauria d'actuar i fer de mediadora entre Catalunya i Espanya, segons l'estudi de Diplocat. Els eslovens (52%), els alemanys (48%) i els letons i estonians (46%) són els que registren un percentatge més alt, mentre que els francesos (31%) i els suecs (35%) són els que ho demanen en menys nombre.