12 de desembre de 2019
12.12.2019

Borràs, Mundó i Vila pagaran menys multa per la preventiva

Els exconsellers de Governació i Justícia han d'abonar 35.600 euros, i el d'Empresa, 48.400

11.12.2019 | 23:48
Vila, Borràs, Mundó i Cuixart, al Tribunal Suprem

Els exconsellers Meritxell Bor-ràs, Carles Mundó i Santi Vila pagaran menys multa per la liquidació de la condemna de desobediència, segons van explicar ahir a l'ACN fonts jurídiques.

En el cas dels exconsellers de Governació i Justícia, la secretaria de causes especials del Tribunal Suprem ha descomptat 66 dies de multa pels 33 dies que van passar en presó preventiva, 46 dies de multa per la retirada de passaport i 10 dies de multa per les compareixences.

Així doncs, Borràs i Mundó hauran d'abonar 122 dies de multa menys, és a dir, 24.400 euros menys, de la condemna de 10 mesos de multa amb una quota diària de 200 euros que va imposar la Sala Penal de l'alt tribunal. Per tant, hauran de pagar 35.600 euros en lloc dels 60.000 als quals els van condemnar. Pel que fa a Vila, haurà d'abonar 48.400 euros.

A l'exconseller d'Empresa se li descompten dos dies de multa pel dia que va passar en presó provisional, 46 dies de multa per la retirada de passaport i 10 dies de multa per les compareixences. En total, són 58 dies de multa menys, que resten 11.600 euros a la condemna total.

Les mateixes fonts van concretar que es tracta d'un tràmit fet a partir d'una taula preestablerta i que ha dut a terme la secretaria de causes especials. No hi ha intervingut el tribunal sentenciador.


Defensa de Clara Ponsatí

D'altra banda, la defensa de l'exconsellera Clara Ponsatí pretén citar polítics espanyols com a testimonis en el judici per la tercera euroordre, segons va avançar ahir el seu advocat, Aamer Anwar. La propera vista pel cas és prevista per a avui al matí a Edimburg, i Anwar anunciarà llavors els noms dels citats, als quals acusa de «doblegar l'estat de dret per perseguir gent que només van cometre el crim de protestar pacíficament i demanar la independència».

«Espanya ha violat els drets legals més bàsics», va advertir l'advocat de Ponsatí. Anwar també té previst citar en el procés «juristes i òrgans de drets humans per exposar la manca d'imparcialitat» del judici contra els líders independentistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook