17 de desembre de 2019
17.12.2019

El Suprem obre causa a Laura Borràs per presumptes adjudicacions irregulars

Se l'acusa dels delites de prevaricació, frau a l'administració, malversació de cabals públics i falsedat documental

17.12.2019 | 14:14
Laura Borràs.

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha acordat aquest dimarts obrir una causa a la diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs per les presumptes irregularitats en 18 contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), que van ser adjudicats al seu "amic" Isaías Herrero.

L'assumpte s'instruïa a Catalunya abans que Borràs obtingués la condició d'aforada per delictes de falsedat documental, frau, prevaricació i malversació de cabals públics.

L'alt tribunal resol d'acord amb la Fiscalia, que fa dues setmanes va emetre un informe en el qual apreciava clars indicis que entre els anys 2013 i 2017 Borràs "va abusar" de la seva condició de directora de la ILC per adjudicar "directament o indirectament de manera arbitrària tots els contractes de programació informàtica", l'import total dels quals és 259.283 euros sense IVA, a favor d'Herrero.

Considera que "en una valoració que necessàriament ha de ser molt provisional", els fets descrits en l'exposició raonada podrien ser delictius i li imputa aquests quatre delictes, a més d'estendre competència a l'empresari Herrero.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook