19 de desembre de 2019
19.12.2019
Regió7

Borràs nega pràctiques corruptes i acusa «les clavegueres» d'intoxicar

?La portaveu de JxCat al Congrés insisteix en la seva innocència, assegura que no ha provocat cap perjudici econòmic a les arques públiques i descarta apartar-se de la vida política

18.12.2019 | 23:54
Laura Borràs atén els periodistes, ahir, al Parlament

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, va tornar a insistir, ahir, que és innocent, i va reiterar que, sota la seva direcció, a l'Institut de les Lletres Catalanes (ILC) «no hi ha hagut cap perjudici per a l'erari públic».

En aquesta línia, Borràs va denunciar l'actuació de les «clavegueres», que només busquen «intoxicar». Així es va expressar la portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats en declaracions als periodistes als passadissos de Parlament de Catalunya, després que abans-d'ahir el Tribunal Suprem acordés obrir-li un procediment per presumptes irregularitats en l'adjudicació a un amic de 18 contractes per valor de 259.863 euros quan dirigia l'ILC, entre el 2013 i el 2017.

«En aquest Estat la presumpció que compta és la presumpció de culpabilitat», va lamentar Borràs, que va garantir no haver comès «cap delicte» i que espera poder defensar-ho així «en seu judicial» i no davant la premsa.

En aquesta línia, la portaveu de JxCat va criticar el «treball mediàtic per intentar eclipsar» la seva figura i «vincular» el seu nom a la corrupció, una tasca que va qualificar d'«àrdua». La dirigent de JxCat va afirmar, així mateix, que va tenir coneixement que se li ha obert un procediment judicial per la premsa i no pels seus advocats, situació que ha denunciat.

Laura Borràs descarta apartar-se de la vida política, atès que ha recordat que no és militant del PDeCAT i que, per tant, no se sent concernida pel reglament intern d'aquest partit, tampoc en el que fa referència a processos judicials.

«El meu codi ètic és el meu codi ètic personal», va apuntat tot seguit, i va assenyalar que no defallirà en el seu «compromís» amb els electors. El Tribunal Suprem va acordar obrir un procediment a la diputada de JxCat Laura Borràs per presumptes irregularitats en l'adjudicació de contractes.

La sala indica en una interlocutòria que els fets descrits en relació amb la portaveu de JxCat al Congrés en l'exposició raonada del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona «podrien ser constitutius dels delictes de prevaricació, frau a l'administració, malversació de cabals públics i falsedat documental».

La sala estima la petició de la Fiscalia, que va sol·licitar que investigués Borràs en considerar que va abusar de la seva funció com a directora de l'ILC i «va adjudicar directament o indirectament de manera arbitrària» contractes a Isaías Herrero, un programador informàtic amic seu.

Segons aquest escrit judicial, entre el 2013 i el 2017, des de l'ILC es va procedir, segons la declaració d'Herrero, a fraccionar contractes de serveis informàtics efectivament prestats que «reflectien imports i conceptes inventats», sempre en quantitats inferiors a 18.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook