El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha atribuït els aldarulls que es van produir al voltant del Barça-Madrid d'aquest dimecres a un grup "minoritari violent" vinculat "a l'extrema dreta". Ha indicat que fins les vuit del vespre la situació s'havia desenvolupat "de forma cívica i pacífica".

El conseller ha apuntat que el dispositiu va complir els "set objectius" que s'havia proposat i per això ha valorat que l'actuació policial va ser "adequada i ajustada a la realitat". Pel que fa a l'acció que Tsunami Democràtic pretenia fer dins el Camp Nou amb drons, Buch ha indicat que els Mossos d'Esquadra no ho coneixien i que van actuar els "sistemes d'inhibició del Barça" com fan en tots els partits.

"No puc acceptar de cap de les maneres que la violència s'origina a partir de la policia", ha defensat Buch, que ha explicat que minuts abans de les vuit del vespre els Mossos van acompanyar fins al perímetre de seguretat de l'estadi un grup de radicals "d'extrema dreta" i que un cop allà es van dispersar. Minuts després, els van tornar a localitzar agrupats i enfrontant-se a un grup de manifestants independentistes, i va ser quan els Mossos van actuar per evitar l'enfrontament.

El conseller diferencia dos escenaris

El conseller ha destacat que hi va haver dos escenaris, el primer dels quals, entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre, es va desenvolupar "amb absoluta normalitat" i "de forma cívica i pacífica" i on "desenes de milers de persones van expressar la seva queixa, protesta, i van conviure amb desenes de milers de persones que volien accedir al camp a veure un partit de futbol".

Durant els aldarulls hi van haver deu persones detingudes per desordres i atemptat contra l'autoritat i un per robatori. Per altra banda, Buch ha indicat que 55 Mossos d'Esquadra van resultar ferits, 53 dels quals lleus i dos menys greus.

"Empipa, molesta que hi hagi persones ferides", ha explicat Buch preguntat pels periodistes que van rebre impactes de projectils dels Mossos d'Esquadra. "Ho lamento profundament", ha afegit el conseller. Ha indicat que revisaran com van succeir els fets. Buch ha comparegut acompanyat del secretari general del departament, Brauli Duart, i del director general de la Policia, Pere Ferrer.

Durant el dispositiu es van complir els "set grans objectius" que tenien els Mossos, ha indicat Buch, que eren garantir l'accés dels jugadors i l'àrbitre al camp, l'accés dels aficionats, el normal desenvolupament amb una convocatòria de protesta a l'exterior del camp, la celebració del partit i normalitzar la situació davant qualsevol incident, la sortida dels aficionats, jugadors i àrbitres i finalment la seguretat de totes les persones que assistien a l'entorn del camp del Barça.