El president català, Quim Torra, va decidir ahir penjar la bandera europea al balcó del Palau de la Generalitat com a gest per reivindicar que és a Europa on els catalans troben «la justícia que se'ls nega a Espanya».

Torra va difondre a Twitter una fotografia de la balconada del Palau on s'exhibeix una pancarta amb el lema «Llibertat d'opinió i d'expressió», ara al costat d'un pal en el qual oneja la bandera europea.

El gest va arribar hores després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemnés Torra a un any i mig d'inhabilitació per un delicte de desobediència per haver-se negat a retirar els llaços grocs dels edificis públics en període electoral, el mateix dia que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va avalar la immunitat d'Oriol Junqueras com a eurodiputat.

«Amb la bandera d'Europa, on els catalans trobem la justícia que se'ns nega a Espanya. Vull agrair a tots les mostres de suport i solidaritat rebudes avui i durant el meu judici. Llibertat immediata de presos polítics i retorn d'exiliats, fi de la repressió i independència», va escriure Torra.

D'altra banda, els grups municipals d'ERC i Junts per Catalu-nya van anunciar que volen que el ple de l'Ajuntament de Barcelona es pronunciï avui sobre la sentència del TJUE, que avala la immunitat de Junqueras com a eurodiputat, i la del TSJC, que inhabilita el president de la Generalitat.