El president Quim Torra ha decidit penjar la bandera europea al balcó del Palau de la Generalitat, com a gest per reivindicar que és a Europa on els catalans troben "la justícia que se'ls nega a Espanya". Torra ha difós a Twitter una fotografia de la balconada de Palau, on s'exhibeix una pancarta amb el lema "Llibertat d'opinió i d'expressió", ara al costat d'un pal en el qual oneja la bandera europea.

El gest arriba hores després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi condemnat Torra a any i mig d'inhabilitació per un delicte de desobediència, per haver-se negat a retirar els llaços grocs dels edificis públics en període electoral, el mateix dia que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha avalat la immunitat d'Oriol Junqueras com a eurodiputat.

"Amb la bandera d'Europa, on els catalans trobem la justícia que se'ns nega a Espanya. Vull agrair a tots les mostres de suport i solidaritat rebudes avui i durant meu judici. Llibertat immediata de presos polítics i retorn d'exiliats, fi de la repressió i independència", ha escrit Torra