21 de desembre de 2019
21.12.2019

Un total de 175 menors, víctimes d'abusos per part de membres de la Legió de Crist

Així ho posa de manifest un informe que recull dades des de 1941 fins a 2019

21.12.2019 | 22:02
Imatge de Marcial Marciel i el Papa Juan Pablo II

Des de 1941 fins a l'actualitat, un total de 175 menors d'edat han estat víctimes d'abusos sexuals comeses per 33 sacerdots de la Congregació de la Legió de Crist.

Així ho posa de manifest l''Informe 1941-2019 sobre el fenomen de l'abús sexual de menors en la Congregació de la Legió de Crist des de la seva fundació fins a l'actualitat'. Aquest nombre de víctimes inclou, almenys, 60 menors d'edat que van ser abusats pel pare Marcial Maciel.

La recerca apunta que els 33 sacerdots representen el 2,44% dels 1.353 legionaris ordenats al llarg de la història de la Congregació. Entre aquests 33 sacerdots, sis han mort, vuit van deixar el sacerdoci, un va deixar la Congregació i 18 segueixen en la Congregació.

Els 18 sacerdots que continuen en la Congregació estan apartats del tracte pastoral amb menors, quatre d'ells tenen restriccions al ministeri i un pla de seguretat i 14 no exerceixen el ministeri sacerdotal públic.

Aquest informe és el resultat d'un estudi "ampli" realitzat durant sis mesos per una comissió interna que, dins dels límits d'un treball d'aquestes característiques, ha verificat les diverses acusacions d'abús sexual de menors al llarg de la història de la Congregació de la Legió de Crist, recollint les estadístiques globals dels casos d'abusos per part dels seus sacerdots entre 1941 i 2019.

Durant el temps d'estudi, els investigadors han contactat amb tretze víctimes i han entrevistat amb detall a uns 40 membres de la Congregació. L'estudi "condemna i deplora" els abusos comesos, així com "aquelles pràctiques institucionals o personals que van poder afavorir o propiciar qualsevol forma d'abús o revictimització". La Congregació espera que aquest estudi sigui també per a les víctimes "un signe" del seu desig de "continuar fent passos en el camí de reconciliació amb cadascuna d'elles".

L'informe s'ha realitzat en el context de la preparació del Capítol General de la Congregació que tindrà lloc a Roma a partir del pròxim 20 de gener, on la Comissió encarregada de l'estudi presentarà conclusions i recomanacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook