23 de desembre de 2019
23.12.2019

Jordi Cuixart afirma que «la via repressiva de l'Estat» està fallant

El president d'Òmnium recorda que el 2020 es compliran 10 anys de la sentència sobre l'Estatut

22.12.2019 | 23:29
Jordi Cuixart afirma que «la via repressiva de l'Estat» està fallant

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va afirmar que «la via repressiva de l'Estat espanyol clarament està fracassant» i va animar també la ciutadania a «seguir pressionant, des de la lluita no violenta», perquè «finalitzi la repressió contra el sobiranisme i els moviments socials».  

En una carta enviada als socis de l'entitat cultural catalana, Cuixart assegura que «la defensa dels drets humans i el reconeixement del dret a l'autodeterminació són els elements bàsics de tota negociació» perquè, va dir, «si hi ha una estratègia que clarament està fracassant és la via repressiva de l'Estat espanyol». 

Segons el president d'Òmnium Cultural, a la presó de Lledoners des del 2017, el sobiranisme «segueix en peu, al carrer i a les urnes», i va remarcar l'«aïllament» que diu que afecta l'«Estat espanyol» respecte a la justícia internacional.

Cuixart va recordar a la carta als socis que el 2020 es compliran 10 anys de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i que aquest serà el tercer Nadal que passa a la presó. Respecte a la sentència de l'Estatut, diu que, «malgrat tots els contratemps, hem sabut aturar la deriva antidemocràtica, hem madurat com a societat» i «hem après a desemmascarar promeses que no es transformen en fets».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook