La Grossa de Nadal 2019, el 26.590 , ha deixat aquest diumenge a Súria 8 milions d'euros gràcies a dues sèries del primer premi venudes a l'administració del carrer Sant Josep número 7. Entre ampolles de cava, abraçades i felicitacions, el responsable de l'establiment des de fa 7 anys, Joan Antoni Pulido, ha explicat a Regió7 que van ser uns dècims que es van vendre per finestreta i que no es tracta d'un número que estigui assignat a una entitat, bar o club. A Manresa, el sorteig de la Loteria de Nadal també ha deixat una petita part d'un cinquè, el 66.212, i a Puigcerdà, part del 06.293.

L'alegria a l'administració que ha repartit 8 milions d'euros a Súria

L'alegria a l'administració que ha repartit 8 milions d'euros a Súria

Pulido ha assegurat que s'ha despertat "amb la Grossa", i que en saber-ho ha sentit "molta alegria": "no sabia si riure o plorar". El propietari del negoci també ha explicat que "aquest premi anirà molt bé tant per al poble com per a l'administració". A ell fa 7 anys que li van traspassar. Abans era d'un altre propietari. Creu haver venut totes les 2 sèries completes per finestreta però no ho pot assegurar del tot. En tot cas, el venedor ja pensa en compartir l'alegria amb els guanyadors: "A veure si aquest carrer s'omple de gent i ho podem celebrar", afirma.

Mari Plaza, treballadora d'aquesta administració des del 1990 i que justament ara està de baixa, explicava emocionada que "portava molt temps esperant aquest premi, i avui l'ha donat el Joan Antoni".

Un primer premi que ha tardat poc a sortir

La Grossa d'enguany ha estat una de les més matineres de les últimes edicions i ha sortit a les 9.19 h. Els afortunats rebran 400.000 euros per cada dècim (menys impostos). L'administració de Salou, la número 1, és la que més dècims ha venut del primer premi a tot l'Estat, 90 sèries del 26.590. A Barcelona se n'han venut altres 5 sèries.

De fet, bona part dels dècims venuts a Salou van viatjar fins a Reus. Allà, el centre aragonès El Cachirulo ha repartit un total de 320 MEUR de la grossa de Nadal. Aquesta associació ha venut 80 sèries del primer premi després que els seus responsables adquirissin el 26590 en una administració de loteria de Salou. L'administració, que tenia 90 sèries assignades d'aquest número, n'ha venut dos més per finestreta i ha tornat la resta. D'aquesta manera, aquest punt de venda de loteria de Salou ha repartit un total de 328 MEUR, la majoria dels quals han marxat cap a Reus.

L'alegria era majúscula a l'administració número 1 del Salou. És la primera vegada que toca la grossa a la demarcació de Tarragona. Els responsables de l'administració han mostrat amb orgull el número premiat a les portes de l'establiment on no hi ha faltat el cava. L'administradora, la Núria Montero, ha explicat que estava a casa esmorzant quan ha escoltat el sorteig. "He fotut un crit impressionant", ha afirmat, ja que tan sols fa un any i mig que està al capdavant d'aquest establiment. Montero ha reconegut que aquesta nit no ha pogut dormir dels nervis perquè ha tingut la premonició que guanyaria la grossa. "Ara ja he parat de tremolar, l'alegria és immensa", ha afegit.

Montgat i Sort reparteixen part del segon premi, el 10.989

El segon premi de la Grossa de Nadal 2019, el 10.989, ha tardat més a sortir, fins les 11.33 h i en fer-ho ha portat una pluja de d'euros fins a Montgat i Sort. Aquest premi està dotat amb 1.250.000 euros per sèrie i se n'han venut dues a Mongat i dues a Sort (2,5 milions). La majoria del bitllets s'han distribuït a Madrid, amb 104 sèries. També s'han col·locat 30 sèries a Fuente del Maestre (Badajoz) i 30 més a Sant Lorenzo del Escolerial (Madrid).

El 00750, el tercer premi, toca a Ripoll i Barcelona

El número 0.0750 ha estat agraciat amb el tercer premi de la Grossa, dotat amb 500.000 euros a la sèrie. Ha sortit del bombo a les 11.11 h, en el cinquè fil ferro de la cinquena taula. A Catalunya, la sort ha arribat principalment a Ripoll (34 sèries) i també a Barcelona, Sort i Esparreguera.

El 41.710 i el 49.797, uns quarts força repartits amb premis per Catalunya

El 41.710, el primer dels dos quarts premis que s'ha cantat de la rifa de Nadal, ha repartit 17 sèries a Badalona i tres més a Barcelona, en dues administracions diferents. Està dotat amb 200.000 cada sèrie i suposa 1.000 euros per cada euro apostat. S'ha cantat a les 11.47 hores. La major part del premi s'ha venut des del municipi d'Utrera, a Sevilla, on s'han col·locat 130 sèries.

L'últim gran premi de tot el sorteig ha estat el quart del 49.797, que també ha estat repartit arreu de l'Estat. A Catalunya també n'hi ha caigut una part, concretament a Abrera.

Els cinquens premis

El 75.206, el primer dels cinquens premis que s'ha cantat de la rifa de Nadal, s'ha venut íntegrament a Sòria. Està dotat amb 60.000 euros cada sèrie i suposa 300 euros per cada euro apostat. S'ha cantat a les 9.49 hores.

El 06.293, el segon cinquè premi que s'ha cantat de la rifa de Nadal aquest diumenge, ha deixat alguns dècims en diversos municipis catalans, en concret 17. Se n'han venut 8 en dues administracions de Barcelona, 5 a Reus, 1 a Manlleu, 1 a Sant Boi de Llobregat, 1 a Girona i un altre a Puigcerdà (administració dels Ferrers, 2).

El 23.059 s'ha venut íntegrament a Palamós, on s'han distribuït les seves 170 sèries. Això suposa un premi total de 10,2 milions d'euros.

A Manresa, una part del 66.212, cantat a les 10.39 h, s'ha venut a l'administració del Carrefour a través de màquina. La major part del número, però ha anat a parar a Santa Coloma de Gramenet. També ha tocat en part a Sant Cugat, Cardedeu i Santa Susanna.

El 74.770 ha repartit alguns dècims a Catalunya: una sèrie s'ha venut a Castelldefels i sis dècims s'han distribuït des de l'Hospitalet de Llobregat. També hi ha tres dècims a Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí i Vila-seca.

El 54.527, un altre cinquè premi que s'ha cantat de la rifa de Nadal aquest diumenge, s'ha venut íntegrament a Segòvia.

El 69.823, ha esquivat el Principat. S'ha cantat a les 12.46 h i s'han distribuït 110 sèries a Bilbao i 35 a Coria del Río (Sevilla), entre d'altres municipis espanyols.

El 81.610, l'últim cinquè premi de la rifa, ha venut una sèrie a Sort. La resta s'ha repartit arreu de l'Estat. S'ha cantat a les 13.12 h.