Almenys quinze persones han mort després d'estavellar-se aquest divendres un avió de passatgers de l'aerolínia Bek Air prop de la ciutat d'Almati, al sud-est del Kazakhstan, segons l'últim balanç de les autoritats locals que ha publicat l'agència de notícies Kazinform.

El director del Departament de Salut Pública ha explicat a la premsa que catorze persones han mort en l'accident i una altra persona ha mort a l'hospital a conseqüència de la gravetat de les ferides que ha patit.

Hi ha 50 persones més ferides que han estat ingressades en hospitals. L'avió que s'ha estavellat cobria el vol d'Almati a Nursultan i portava 95 viatgers i cinc tripulants a bord. L'aeronau s'ha estavellat contra un edifici de dues plantes poc després d'enlairar-se d'Almati.

El president del Kazakhstan, Kassym-Jomart Tokayev, ha mostrat les seves condolences per l'accident i ha declarat aquest dissabte dia de dol nacional en memòria de les víctimes del sinistre aeri.

Els vols de la companyia aèria Bek Air han quedat suspesos aquest divendres. El Govern ha anunciat l'obertura d'una investigació sobre el sinistre, mentre continuen les tasques de rescat a la zona de l'accident aeri.