El governador de Nova York, Andrew Cuomo, ha qualificat d'«acte terrorista» l'apunyalament de dissabte de cinc persones durant la celebració de la festa jueva de la Hanukkà a casa d'un rabí a la localitat de Monsey, a l'oest de l'estat.

L'assaltant va ser arrestat a Manhattan, després de fugir de l'escena del delicte, segons ha confirmat la policia, sense donar més detalls sobre la seva identitat. El cap de la policia de Ramapo, Brad Weidel, va explicar que la policia de l'estat de Nova York està col·laborant en la investigació.

Cuomo va visitar ahir els cinc ferits, en companyia del rabí Chaim Rottenberg. Tots són jueus hassids. «Això és terrorisme. És terrorisme domèstic, perpetrat per gent que vol causar un dany enorme i generar por per motius de creença, raça i color de la pell», va declarar Cuomo. «Això és el que passa quan la intolerància se suma a la ignorància i a la il·legalitat», va afegir en comentaris que va recollir Fox News. Dos dels ferits continuaven ahir en estat crític i sota atenció mèdica a l'hospital de Rockland County, un comtat que acull centenars de jueus ortodoxos.

Atacs similars

L'atac té lloc poc després d'un seguit d'accions contra sinagogues i barris predominantment jueus de Nova York. A l'abril d'aquest any, un home armat va matar a trets una rabina a San Diego.

Sis mesos abans, un altre individu va matar onze fidels a la sinagoga Ets Hayim, a Pittsburgh, el pitjor crim d'odi antisemita de la història dels Estats Units.