ERC reunirà demà dilluns l'Executiva del partit en plena negociació amb el PSOE de cara a la possible investidura de Pedro Sánchez com a president de Govern, han informat a Efe fonts de la formació republicana.

Aquest partit ha indicat que durant els pròxims dies "analitzarà internament" la "proposta i l'estat de la negociació" amb els socialistes, al temps que ha descartat que abans de la fi de l'any se celebri la reunió del Consell Nacional "imprescindible per tancar un possible acord", ja que aquest òrgan ha de donar el vistiplau definitiu a un virtual acord d'investidura.

La reunió de la direcció d'ERC es produeix després de la reactivació divendres passat de les negociacions per intentar arribar a un acord que permeti la investidura de Pedro Sánchez. Era la quarta reunió dels equips negociadors, que no s'havien entrevistat des del passat 10 de desembre.

Aquesta 'aturada' es va produir a causa de que, després de conèixer-se la sentència de Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que va sentenciar que Oriol Junqueras hauria d'haver estat considerat eurodiputat i gaudir d'immunitat, ERC va anunciar que no tornaria a reunir-se amb els socialistes fins a veure "com actua l'Advocacia de l'Estat", que ha de presentar al Tribunal Suprem els propers dies -la data límit és el 2 de gener- el seu informe sobre l'aplicació de la sentència.

Els contactes es van tornar a reprendre dies després de la celebració del congrés d'ERC, el passat dia 23, quan la portaveu republicana Marta Vilalta va confirmar la represa de la negociació amb contactes "discrets" no presencials mitjançant missatges de mòbil i va afirmar que només quedaven "serrells "per culminar la negociació.