La portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, ha celebrat la inhabilitació de Quim Torra acordada per la Junta Electoral Central (JEC). "Gran notícia", ha piulat, i ha reivindicat la "feina" que fa Cs "per la democràcia". "Mentre Sánchez pacta amb els separatistes que se salten les lleis, Cs utilitza tots els recursos per fer-les complir", ha afirmat a través de Twitter. La JEC ha acordat la inhabilitació immediata de Torra aquest divendres a la tarda en resposta a recursos de PP, Cs i Vox.

Cs assegura que Torra "està continuant el cop d'Estat" i exigeix eleccions per "deixar enrere l'etapa negra"

La líder de Ciutadans, Lorena Roldán, ha assegurat que el president de la Generalitat, Quim Torra, "està continuant el cop d'Estat" que considera que es va engegar amb el ple del Parlament del 6 i 7 de desembre del 2017 i ha afirmat irònicament que "no deceben" perquè "estan complint els propòsits del 2019 a la perfecció". A més, ha demanat eleccions per poder "deixar enrere una etapa negra" ja que Torra "no és ni president ni diputat". Durant la seva intervenció al ple del Parlament, Roldán ha fet referència a la inhabilitació per part de la JEC i ha dit a Torra que "si és tan valent per desobeir també ho sigui per assumir-ne les conseqüències". La líder de Ciutadans també ha retret al cap de files del PSC, Miquel Iceta, que estigui "donant ales" a l'independentisme amb el pacte a nivell estatal per formar govern i ha advertit que comptar amb el seu suport "té conseqüències". "No assumeixin les tesis de l'independentisme, recapacitin", ha demanat.

Roldán ha carregat durament contra el president, a qui ha acusat de fer "un míting" durant la seva intervenció al ple. "Si vol fer mítings vagi a la seu del seu partit, i si vol penjar llaços faci-ho al balcó de casa seva però no al de tots els catalans", ha etzibat la líder de Cs, que ha criticat que l'independentisme faci servir els edificis públics com a "taulells d'anuncis del separatisme".

A més, ha reiterat que Torra "ja no és ni diputat ni president" i que, per tant, cal que "torni a la realitat". Roldán ha defensat el posicionament de la JEC i ha argumentat que Torra ja no pot ser càrrec electe.

La líder de Cs també li ha retret que hagi decidit "obrir el Parlament" tot i ser dissabte "només pel que li interessa". "Teníem l'esperança que avui vingués a mostrar un mínim de respecte a la cambra, convoqués eleccions i es deixés del circ i el teatre que fa massa temps que dura", ha lamentat Roldán, que ha afegit després que Torra "s'aferra a un càrrec que mai ha ostentat" perquè "li va gran".

Pel que fa al PSC, Roldán li ha recordat a Iceta que els independentistes "desafien la JEC, el Tribunal Suprem, la Constitució i amenacen l'Estat de dret". "Amb ells no es pot anar ni a la cantonada", ha exclamat Roldán, que ha demanat als socialistes "una mica de consideració" pels catalans constitucionalistes.