Protecció Civil de la Generalitat ha elaborat unes recomanacions per la cavalcada de reis del 5 de gener on alerta que el "principal risc" és el pas de les carrosses i demana no acostar-s'hi, intentar pujar-hi o baixar a la via per agafar caramels que quedin. Entre les recomanacions també es demana no pujar a baranes, reixes, contenidors o altres llocs elevats per no caure. En un comunicat demana seguir les instruccions del voluntariat de protecció civil, policies locals i altres serveis de seguretat i emergències, així com no posar-se en risc ni exposar els menuts a un possible accident. Protecció Civil informarà dels principals consells i possibles incidències a través de les xarxes socials.

Abans de la celebració Protecció Civil aconsella no dur bosses o motxilles grans per evitar malentesos i situacions de perill, portar calçat per evitar lesions, abrigar-se, buscar punts de trobada fora de la zona de més afluència i seguir les instruccions dels organitzadors en tot moment.

Durant la cavalcada es demana no pujar a baranes, contenidors o altres elements inestables per no caure i quedar-se sempre darrera les tanques o senyalització de seguretat del pas de carrosses, així com no acostar-se mai a les carrosses o intentar-hi pujar ni baixar a la via per agafar caramels que quedin en el pas de les carrosses. Afegeix que no s'ha de fer guerra de caramels ni els llençar-ne contra ningú, ni al personal de seguretat, ni al de les carrosses ni a la gent que està mirant la cavalcada.

Pel que fa als més petits, recomana portar-los agafats de la mà i explicar-los els riscos, què és el que no poden fer i com han d'actuar si es perden. Insisteix en no deixar que els menor pugin a cap objecte per veure millor la cavalcada i recomana pujar-los a coll en tot cas. També aconsella portar la documentació a sobre i i en el cas de menors, gent gran i discapacitats físics preparar una fitxa o polsera amb les seves dades i un telèfon de contacte i fer que la portin en un lloc visible per si es perden.

En els accessos al lloc de la celebració les recomanacions indiquen evitar que s'ha d'evitar empènyer per accedir a una zona per no provocar una caiguda o allau. Afegeix el consell de no aturar-se en els carrers d'accés al recorregut perquè són vies de pas dels serveis d'emergència i d'evacuació.

En cas d'emergència Protecció Civil recomana mantenir la calma i estar atents a les indicacions dels serveis d'emergència, tenint especial cura dels menors i les persones amb discapacitats. Afegeix que cal evitar les corredisses i empentes i que en cas d'emergència, si es telefona al 112 des d'un mòbil i no dóna senyal pot ser que les línies estiguin saturades i calgui buscar un telèfon fix.