La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, va dir ahir que té «seriosos dubtes» que la Junta Electoral Central sigui competent per acordar la inhabilitació de Quim Torra i Oriol Junqueras i espera que el Tribunal Suprem respongui com més aviat millor.

La Junta Electoral Central «no és un òrgan jurisdiccional, és un òrgan administratiu», va subratllar Lastra en una compareixença al Congrés en què no va acceptar preguntes i tampoc va voler respondre si ha parlat amb ERC després de les resolucions de la JEC.

Lastra va afirmar també que veu «preocupant» l'actitud de la dreta i la ultradreta, a les quals, segons va dir, veu «obstinades a boicotejar la investidura de Pedro Sánchez».

«Es diuen molt espanyols però van contra la voluntat majoritària dels espanyols», va afirmar la portaveu parlamentària en recordar que fins a cinc vegades els ciutadans han votat el PSOE i en les dues últimes eleccions generals ho han expressat amb claredat.

Malgrat aquesta actitud, va afegir Lastra, «la democràcia s'obrirà pas i demà, amb l'arrencada del ple d'investidura, serà possible que aquesta Espanya que vol avançar, avanci. Comença un nou cicle en aquest país», va recalcar Lastra.

Per la seva part, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar ahir que PP, Cs i Vox pretenen evitar la investidura de Pedro Sánchez utilitzant la Junta Electoral Central (JEC).