El president de Vox, Santiago Abascal, va avisar ahir que la seva formació portarà davant els tribunals els qui «traeixin» la sobirania del poble espanyol o estiguin disposats a «trossejar-la», un risc que creu que es corre amb el Govern que vol presidir el socialista Pedro Sánchez.

«Li ho puc prometre i li ho prometo», va advertir Abascal al president en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, durant el seu primer torn d'intervenció en el debat, citant el famós discurs de l'expresident Adolfo Suárez.

El líder de Vox va augurar un futur Govern «antiespanyol i anticonstitucional» que Vox no considera «legítim» i que, al seu judici, té una «clara vocació totalitària» amb un projecte «fraudulent i traïdor».

A més, Abascal va demanar a Pedro Sànchez la derogació de lleis que «divideixen» com la de la violència de gènere, mentre que Sánchez va contestar amb «dades» per «rebatre les seves falsedats». Abascal va carregar contra les mesures que recull l'acord de Govern entre el PSOE i Unides Podem en materia de «gènere».