El candidat a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, es va comprometre ahir durant el debat d'investidura a promoure la participació de les comunitats autònomes en les decisions de l'Estat «i de l'Estat en les actuacions autonòmiques quan estigui afectat l'interès general».

Sánchez va confirmar que aquesta legislatura es milloraran els mecanismes de col·laboració institucional amb totes les comunitats i va exigir «més eficiència, més claredat i més concreció en el repartiment competencial» perquè això redundarà «en menys conflicte i més claredat».

Pel que fa al caire social, el líder del PSOE va fer al·lusió a la reforma laboral. Sánchez va explicar que si rep la confiança de la cambra i resulta escollit president del Govern central, derogarà la reforma laboral del 2012, impulsarà una nova llei de seguretat ciutadana que derogui la llei mordassa i frenarà els augments «abusius» dels preus dels lloguers de pisos.

També va confirmar que regularà a través del Codi Penal que només s'avali el consentiment sexual amb un sí, i que impulsarà una nova llei educativa que substitueixi la LOMCE. El socialista va parlar d'eliminar els copagaments sanitaris i de blindar per llei que les pensions s'actualitzin d'acord amb l'IPC