El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, va exalçar «la profunditat de les conviccions democràtiques» dels polítics catalans presos i «a l'exili» pel procés i va agrair que hagin treballat des de la presó per l'acord per impulsar un Govern progressista a Espanya. «Em consta que molts, des de la presó, han treballat per defensar l'acord i el diàleg, i des d'aquesta tribuna vull donar-los les gràcies», va assegurar Iglesias durant la seva intervenció al ple d'investidura.

El líder de Podem, no obstant això, va destacar la distància que els separa dels independentistes i va dir que li agradaria convèncer-los per tal que deixessin de ser-ho. «M'encantaria convèncer-los de les possibilitats de construir junts un país divers, d'impulsar junts el republicanisme en aquest país», va afirmar Pablo Iglesias, que, al mateix temps, també va remarcar com a similituds els valors democràtics i socials que els uneixen amb ERC «per millorar la vida de la gent, parlin la llengua que parlin».

El líder d'Unides Podem es va mostrar, a més, convençut que l'Executiu tindrà molts enemics dels poders econòmics, «aldarulls al carrer» i també els que posaran per davant la seva visió reaccionària davant el dret. «El proper Govern haurà de defensar la democràcia», va afegir.

D'altra banda, el líder d'Unides Podem va aprofitar per carregar contra la bancada de la dreta durant la seva intervenció al Congrés. Iglesias va afirmar que «aquesta legislatura va de reparar les seves traïcions a la pàtria».

Segons Iglesias, «trair Espanya» vol dir desatendre els drets socials, privatitzar serveis públics i robar recursos públics, entre d'altres. El líder de Podem va retreure a la dreta que «abans que espanyols són reaccionaris» i va assegurar que els avenços socials «se seguiran produint a aquest país malgrat ells», ja que «es constata que se segueixen oposant a tots els avenços socials».