Un any després de l'incendi en un bloc de pisos del barri de Sant Roc de Badalona, només dues de les vint famílies que van ser desallotjades han pogut tornar a casa seva. Tot i que la rehabilitació de l'edifici ja s'ha fet, els veïns asseguren que el bloc continua sense ascensor i sense subministrament elèctric a l'escala. Les famílies, a través de la plataforma Sant Roc Som Badalona, es queixen de «falta d'acompanyament» per part de les administracions públiques per facilitar la tornada als habitatges. Per la seva banda, l'Ajuntament de Badalona ha explicat que la majoria dels pisos ja estan en «condicions d'habitabilitat» i que ara són els veïns qui han de gestionar amb les asseguradores quan poden tornar a casa seva.

Ahir diumenge va fer un any que un incendi al bloc del número 244 de l'avinguda del Marquès de Mont-roig, al barri de Sant Roc de la ciutat de Badalona, deixava tres morts i una vintena de famílies sense casa.

En un primer moment, tècnics i administracions públiques van calcular que en pocs mesos els veïns podrien tornar als seus habitatges, però un any després només ho han pogut fer dues de les vint famílies afectades. De les que no han tornat n'hi ha 9 que viuen provisionalment en els pisos que els va oferir la Generalitat i l'Ajuntament de Badalona, d'altres continuen reubicades en cases de familiars i algunes famílies han acabat marxant al seu país d'origen.

Des de la plataforma Sant Roc Som Badalona, que ha donat suport als afectats tots aquests mesos, lamenten la «lentitud» que hi ha hagut en tot el procés per tal que els veïns poguessin tornar als seus habitatges del barri de Sant Roc.

El seu portaveu i secretari, Carles Sagués, apunta que en un primer moment es va dir que podrien tornar al cap de dos mesos, «però no va ser fins al mes de novembre que les famílies van poder entrar-hi per veure com havia quedat la casa». Per a Sagués, tots aquests mesos s'estan vivint amb «intranquil·litat, preocupació i insatisfacció».

Al mateix temps, la plataforma Sant Roc Som Badalona denuncia «el poc acompanyament» de les administracions durant el procés per tal que les famílies puguin recuperar el seu habitatge, ara que la rehabilitació de l'edifici ja està enllestida.