Els Mossos d'Esquadra han detingut a Esplugues de Llobregat un home acusat d'haver matat la seva dona i la seva filla menor d'edat, segons han informat la policia catalana en un comunicat. Els Mossos han rebut un avís a les 06.10 hores d'aquest dilluns, quan han estat alertats que un home hauria matat la seva dona, de 28 anys, i la seva filla menor d'edat, a l'interior del seu domicili. Segons ha pogut saber l'ACN de fonts de la investigació, la menor tenia 3 anys. En aquest mateix domicili s'ha detingut el presumpte autor del doble homicidi, un home de 27 anys, de nacionalitat espanyola i veí d'Esplugues de Llobregat, que en els propers dies passarà a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia del municipi. Un cop detingut, l'home ha estat traslladat a un centre sanitari per tractar-lo d'unes ferides on, segons ha informat el TSJC, està ingressat per "autolesions".

Aquest és el primer cas de violència masclista a Catalunya del 2020 i, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), no hi ha antecedents judicials de violència entre ells. La titular del jutjat d'instrucció 3 d'Esplugues de Llobregat, en funcions de guàrdia, ha procedit a primera hora d'aquest dilluns a l'aixecament dels cadàvers en el domicili familiar, i ha decret el secret de la causa. En els propers dies, el detingut passarà a disposició judicial.

Fins al lloc dels fets, que han tingut lloc al barri de la Plana d'Esplugues, s'han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local d'Esplugues i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han confirmat la mort de les dues persones.

La Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud s'ha fet càrrec de la investigació del que és el primer cas de violència masclista de l'any a Catalunya.

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha mostrat la seva condemna a través del seu compte de Twitter i s'ha mostrat "abatuda". "Avui ens aixequem amb la pitjor de les notícies, el masclisme criminal continua destrossant vides", ha assegurat. L'alcaldessa ha traslladat el seu "afecte i acompanyament a tota la família" i ha demanat no fer "ni un pas enrere" contra la violència masclista.

Per la seva banda, també a través de Twitter, el president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha mostrat "corprès", "horroritzat" i "indignat". "Només portem sis dies d'any i a Catalunya ja tenim dues víctimes de violència de gènere", ha lamentat. El president ha emplaçat a "treballar conjuntament des de tots els fronts contra les arrels que sostenen aquesta xacra".