El debat d'investidura més convuls dels últims anys ha començat aquest dissabte amb la primera de les sessions programades. El líder del PSOE, Pedro Sánchez, se sotmet al seu tercer debat d'investidura en poc més de tres anys.

Segueix en viu totes les notícies, imatges i vídeos d'aquest debat d'investidura:

21:36h

Finalitza el debat d'investidura de Pedro Sánchez. El ple continuarà demà a les 9 del matí amb la intervenció d' EH Bildu, el Grup Mixt i el PSOE. Posteriorment, es durà a terme la votació.

21:26h

El PNB ofereix a Sánchez la seva "col·laboració lleial" i li demana "empenta" per a obrir portes inexplorades

El portaveu del PNB en el Congrés, Aitor Esteban, ha ofert aquest dissabte una "col·laboració lleial i sincera" al candidat del PSOE a la Presidència del Govern, Pedro Sánchez, al qual ha demanat que actuï amb "per a avançar per portes que encara no s'han explorat" i que es condueixi amb "audàcia i temprança" en l'exercici del seu càrrec.

En la seva primera intervenció en el debat d'investidura, Esteban ha defensat el suport del seu partit a Sánchez des del convenciment que era l'única opció per a sortir de la "provisionalitat institucional", encara assumint que es tracta d'una "aliança complicada".

20:40h

Sánchez exigeix a Arrimadas "respecte" per al PSOE i la convida a aprofitar la seva "última oportunitat" per fer ser "útil"

El candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha reclamat aquest dissabte a la líder de Cs, Inés Arrimadas, "respecte" per al PSOE i els seus diputats, a qui Arrimadas ha instat a saltar-se la disciplina de vot. Sánchez ha recordat a Arrimadas que l'acord amb Podem va ser ratificat per la direcció i la militància del PSOE, i li ha retret que truqués els barons socialistes perquè s'aixequin conra aquest acord. En aquest marc, ha repassat els resultats de Ciutadans a les passades eleccions, on va perdre 47 dels 57 escons de què disposava, i l'ha advertit que si segueix els passos de Rivera i escolta només a la ultradreta acabarà igual. "Vostès tenen ara l'última oportunitat per a ser útils", ha dit Sánchez, que l'ha convidat a "canviar de posició" i votar a favor de la investidura.

"Contribueixin al desbloqueig, siguin útils, i votin a favor de l'estabilitat de l'Estat", ha dit Sánchez a Arrimadas, a qui ha animat a "no sotmetre's als dictats de la dreta i la ultradreta" que "no els desitgen res de bo".

20:30h

La portaveu de Cs al Congrés demana als socialistes "valentia" per evitar la "infàmia" de l'acord amb els republicans

La portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, ha acusat el candidat socialista a la investidura, Pedro Sánchez, "d'humiliar-se" davant d'ERC pel fet de no haver rebatut les afirmacions del portaveu dels republicans, Gabriel Rufián, al debat d'aquest dissabte. Segons Arrimadas, l'acord PSOE-ERC per facilitar la investidura és una "infàmia" i ha instat els diputats socialistes a saltar-se la disciplina de vot per impedir-la. La portaveu de Cs ha demanat "valentia" als diputats socialistes i ha remarcat que "un càrrec públic mai justifica tanta humiliació". "Hi ha dignitat en molts socialistes", ha opinat, i ha afirmat que el fet que no es produeixi la "humiliació" està "a un valent", ja que la diferència entre els vots afirmatius i negatius és de només dos escons, si res canvia.

Si no hi ha més canvis, el líder socialista serà investit igualment en segona votació amb 167 vots afirmatius, 165 en contra i 18 abstencions. Un canvi d'última hora de només un parell de diputats podria complicar la investidura en segona votació.

19:46h

El líder del PSOE admet que l'entesa serà "difícil" i necessitarà "temps" però espera deixar-la com a mínim "encaminada"

El candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha promès aquest dissabte al portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que el seu executiu anirà a la taula de negociació amb voluntat "ferma i honesta" de buscar una solució al "conflicte polític" a Catalunya. En el torn de rèplica a la intervenció de Rufián, el president espanyol en funcions ha admès que les dues parts "partim de posicions molt diferents" i que la solució "serà difícil" i requerirà "temps". En tot cas ha insistit en la seva "voluntat de dialogar, superar el conflicte i provar de trobar un punt d'equilibri". "Crec que el repte mereix la pena i anirem a la taula amb el millor dels ànims", ha afirmat Sánchez, que s'ha mostrat esperançat que "si no ho podem fer aquesta legislatura" com a mínim "deixem encaminada aquesta solució".

En un discurs conciliador, Sánchez ha garantit a Rufián que la comissió bilateral "es crearà" malgrat els recels de part del govern de la Generalitat. "Per la nostra part existirà, farem aquest pas important que crec que és necessari i la nostra obligació és fer política", ha dit.

Ha admès que ha parlat de "crisi de convivència" a Catalunya, però ha recordat que "sempre" ho ha fet també de "conflicte polític", i els dos termes "no són incompatibles". En aquest sentit ha recordat que el CEO apunta que el 51% dels catalans ho perceben així, i per tant "alguna cosa d'això existeix".

19:32h

Rufián adverteix a Sánchez que sense taula de diàleg no hi haurà legislatura

El portaveu d'ERC en el Congrés, Gabriel Rufián, ha advertit al candidat socialista a la Presidència, Pedro Sánchez, que si no compleix amb la creació de la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat pactada en l'acord per a la seva investidura tampoc hi haurà legislatura.

En la seva intervenció en la sessió d'investidura, ha situat aquesta condició com a mesura per a fer que "el PSOE compleixi" i, després de puntualitzar que serà "molt clar sobre aquest tema", ha repetit fins a tres vegades que "si no hi ha taula no hi ha legislatura".

Rufián ha recordat que ERC ja ha fet "abans" això, que suposaria donar per trencat l'acord per a la investidura, i ha insistit que "pot tornar a fer-ho" perquè si la creació d'aquesta taula no es compleix "no s'estarà estafant a un partit, sinó al poble de Catalunya".

18.10h

Sánchez assumeix "errors" en la gestió de la crisi catalana i emplaça a JxCAT a fer el mateix i renunciar a la unilateralitat

El líder del PSOE i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha assumit aquest dissabte "errors" de la seva formació i del seu govern en la gestió de la crisi catalana, però ha emplaçat a JxCAT a fer el mateix i renunciar a la unilateralitat. Per aquest motiu ha demanat a la portaveu de JxCAT, Laura Borràs, que es replantegi el 'no' de la seva formació a la investidura i no busqui "excuses" que segons ha afirmat tenen "més a veure" amb la situació electoral a Catalunya que no pas amb "la solució de la crisi". Sánchez ha fet aquestes manifestacions en resposta a la intervenció de Borràs, que prèviament ha denunciat des de l'Hemicicle el "cop d'Estat" de la JEC i ha advertit Sánchez que "no hi ha solució per a Espanya si es continua amb la repressió".

17.58 h

PSOE i Podem aplaudeixen el diputat de Terol Existeix després que hagi denunciat patir pressions per la investidura

El diputat de Terol Existeix, Tomás Guitarte, ha denunciat aquest dissabte haver estat sotmès a "pressió" a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials per haver acordat amb el PSOE votar 'si' a la investidura del socialista Pedro Sánchez. Guitarte ha explicat que aquest dissabte han aparegut pintades en contra d'ell i l'agrupació d'electors a la zona de Terol. Després que el diputat hagi denunciat les pressions tant la bancada socialista com la d'Unides Podem han aplaudit el diputat com a mostra de suport.

17.57 h

La diputada de Coalició Canària votarà 'no' a Sánchez i deixa la investidura amb dos vots de marge

La diputada de Coalició Canària (CC), Ana Oramas, votarà 'no' a la investidura de Pedro Sánchez tot i que l'executiva del seu partit va acordar divendres abstenir-se. Oramas ha anunciat el canvi del sentit del seu vot al debat d'investidura d'aquest dissabte perquè no vol donar suport a un candidat a president que "ha pactat amb aquells que no volen ser espanyols" i "volen destruir Espanya", en referència a l'acord PSOE-ERC. "Està disposat a trair a tota la societat espanyola per un grapat de vots", ha dit Oramas, que tot i les "pressions" ha dit que "no pensa trair aquest país ni els seus ciutadans". La mesa de diàleg acordada amb ERC és "el major triomf per als secessionistes i una ofensa per a la resta de comunitats autònomes", ha assegurat.

16.36 h

Pablo Iglesias agraeix als polítics presos que "han treballat pel pacte i el diàleg"

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha carregat contra els partits de dretes durant la seva intervenció al debat d'investidura d'aquest dissabte i ha afirmat que "aquesta legislatura va de reparar les seves traïcions a la pàtria". Segons Iglesias, "trair Espanya" vol dir desatendre els drets socials, privatitzar serveis públics i robar recursos públics, entre d'altres. El líder de Podem els ha retret que "abans que espanyols són reaccionaris" i ha assegurat que els avenços socials "se seguiran produint a aquest país malgrat ells", ja que "es constata que se segueixen oposant a tots els avenços socials". A banda, el líder d'Unides Podem ha "agraït" als presos independentistes "les inqüestionables conviccions democràtiques" i que hagin "treballat pel diàleg".

15.23 h

La sessió se suspèn fins a les 16.00 hores.

15.17 h

Sánchez diu que el discurs d'Abascal sembla "més moderat" que el de Casado

El candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dissabte que el discurs del líder de Vox, Santiago Abascal, li ha semblat fins i tot "més moderat" que el del PP, Pablo Casado, i ha retret al PP que es deixi influir per la ultradreta. Durant la seva rèplica a Abascal, Sánchez ha defensat la necessitat de crear un cordó sanitari a la ultradreta i ha rebatut les "mentides" del discurs de Vox, a qui ha acusat de fer demagògia i ser "forts i cruels amb els dèbils i dèbils i submisos amb els poderosos". "Vostès lliures una batalla contra el temps", ha afirmat Sánchez, perquè "les idees que defensen: el racisme, la xenofòbia, el masclisme" són les que defensava el PP al principi de la transició. "Són valors rancis i prejudicis", però "la involució no és heroica, sinó irresponsable" perquè per "fer marxa enrere" s'haurien de "carregar la democràcia" i "això no passarà".

15.06 h

Abascal: "Torra respon com un sediciós, però a Espanya no hi ha llei per a les necessitats d'investidura de Sánchez"

El president de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat aquest dissabte que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost a la inhabilitació de la Junta Electoral Central (JEC) com un "rebel" i "sediciós", ha reclamat que sigui detingut i ha recordat que a Espanya "no hi ha lleis per a les necessitats d'investidura" del candidat del PSOE, Pedro Sánchez. Durant una intervenció a la sessió d'investidura, el líder de Vox ha carregat contra Sánchez en afirmar que durant la campanya del 10-N va prometre no pactar amb "populistes i colpistes". Des de la formació d'ultradreta han titllat Sánchez de "mentider", "estafador" i "sense escrúpols" i han promès que faran una oposició "frontal" davant del projecte "antiespanyol" i "anticonstitucional" de Sánchez.

14.00 h

Sánchez acusa Casado d'utilitzar "estratagemes jurídiques" per "sabotejar la investidura"

El líder del PSOE i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha acusat el president del PP, Pablo Casado, d'"utilitzar tota mena d'estratagemes jurídiques i extrajurídiques per provar de sabotejar la investidura", en referència implícita a l'actuació de la Junta Electoral Central (JEC) d'aquest dijous. Unes actuacions, segons Sánchez, "impròpies d'un candidat a la presidència del govern" que "no se sortirà amb la seva" perquè les seves "maniobres tramposes se li giraran en contra". Segons Sánchez, Casado no té "cap solució per a Catalunya" i fia la seva oposició a un "bloqueig" a la formació del govern que portarà el PP el pròxim dimarts a votar igual que JxCAT i la CUP.

13.37 h

ERC manté l'abstenció a Sánchez tot i la decisió de la JEC

L'executiva d'ERC ha decidit mantenir la seva abstenció per facilitar la investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez, després de les decisions de la Junta Electoral Central (JEC) per inhabilitar el president Quim Torra i impedir que l'exvicepresident català Oriol Junqueras sigui eurodiputat.

13.03 h

Casado amenaça amb denunciar Sánchez per prevaricació si no activa el 155 per destituir Torra

El president del PP i líder de l'oposició, Pablo Casado, ha amenaçat amb emprendre accions legals contra Pedro Sánchez si no obliga Quim Torra a cessar del càrrec. Segons Casado, si el president de la Generalitat no ho fa voluntàriament en les pròximes hores, el govern espanyol hauria d'intervenir a Catalunya amb l'aplicació del 155 per destituir-lo. Segons Casado, si Sánchez no el destitueix, podria incórrer en un delicte de prevaricació perquè no estaria aplicant el 155 per evitar perdre el suport dels seus socis d'investidura. Durant la seva intervenció al debat d'investidura d'aquest dissabte, Casado ha acusat Sánchez de "ressuscitar" el procés amb l'acord amb ERC i d'acabar amb el socialisme constitucionalista i ha titllat de coalició "radicalitzada" l'acord de govern amb Podem.

12.45 h

Es reprèn la sessió amb la intervenció de Pablo Casado.

12.12 h

Arrimadas: "Els espanyols estem més preocupats i els separatistes més contents que mai"

ACN Barcelona .- La líder de Cs, Inés Arrimadas, s'ha mostrat angoixada pels plantejaments del candidat a la investidura, Pedro Sánchez, en el seu discurs d'aquest dissabte. "He vist un discurs pensat per acontentar ERC i els separatistes, no a la majoria d'espanyols. No s'ha dirigit als espanyols en general, s'ha dirigit a Junqueras en presó, a Torra i als socis populistes que s'ha buscat. Els espanyols avui estem més preocupats però els separatistes i populistes estan més contents que mai", ha sentenciat, tot afegint que "alguna cosa dolenta haurà fet Sánchez si ha de començar el seu discurs dient que Espanya no es trencarà".

12.03 h

Borràs veu "sorprenent" que el discurs de Sánchez no mencioni "l'aberració jurídica perpetrada per la JEC"

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha considerat "sorprenent" que el discurs de Pedro Sánchez no hagi inclòs cap menció a "l'atropellament polític causat per l'aberració jurídica perpetrada per la JEC". Segons Borràs, el discurs de Sánchez semblava "una carta als Reis" perquè "sona molt bé" però creu que després no es portarà a la pràctica, ja que Sánchez té "mil rostres" i desconfia de la "fiabilitat de la seva paraula". La portaveu de JxCat ha considerat que Sánchez no ofereix una proposta per a Catalunya ni tampoc garanties amb relació al diàleg. De fet, Borràs ha afirmat que Sánchez ha modificat l'acord amb ERC durant el discurs quan ha parlat de marc constitucional, que és "el que genera presó, exili i manté la repressió". Per tot això, en roda de premsa a la cambra baixa, Borràs s'ha refermat en el 'no'.

11.58 h

Vox acusa Sánchez de "trair tots els principis i promeses" del PSOE

El portaveu de Vox, Ivan Espinosa de los Monteros, ha criticat aquest dissabte el discurs d'investidura de Pedro Sánchez, al que ha qualificat de "mal actor". L'ultradretà ha considerat que amb la seva intervenció, el socialista "ha traït tot el que ha dit els darrers mesos, tots els principis del PSOE, totes les seves promeses, i ha sigut quasi un 'meme' quan un veu els vídeos del que deia fa uns mesos o un any i ara". "Tot el que ha dit és una burda mentida i una traïció als valors del propi PSOE", ha afegit. I és que per a Vox, "el més greu" del discurs de Sánchez és validar "una taula que anomena de diàleg i que s'hauria de dir taula d ela infàmia" entre governs. "Diu que no es trencarà Espanya. 'Excusatio non petita, acusatio manifesta'", ha sentenciat.

11.54 h

Rufián evita confirmar l'abstenció d'ERC mentre es reuneix l'executiva del partit"

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha evitat confirmar l'abstenció de la seva formació a la investidura de Pedro Sánchez per "respecte" a la decisió de l'executiva d'ERC, que es reuneix a hores d'ara per avaluar l'impacte polític de les decisions d'aquest divendres de la Junta Electoral Central (JEC) sobre Torra i Junqueras. "Seria irresponsable i irrespectuós avançar-me a posicions", ha afirmat en roda de premsa al Congrés. Ha insistit que ERC "té molt clar què hi ha i qui hi ha al darrere el que va passar ahir" i ha apuntat que el té lloc és una lluita "d'un Estat contra un govern", és a dir "d'una extrema dreta que fagocita institucions contra la dissidència política i fins i tot unes majories que poden fer un govern". Rufián també ha recordat que ha aplaudit les paraules de Sánchez respecte a la dignificació de la memòria històrica i l'anunci del seu acord per a la creació d'una taula de diàleg i negociació. "El text diu literalment que ens acollim a la seguretat jurídica, que principalment és la internacional, de drets humans, i jo aplaudeixo un compromís electoral", ha dit.

11.39 h

El PP qualifica el discurs de Sánchez "d'anticonstitucional"

El secretari general del PP, Teodoro García Ejea, ha carregat durament contra el candidat a la investidura, Pedro Sánchez, pel seu discurs. Segons el popular, ha dedicat la seva intervenció a "intentar ocultar el pacte amb els separatistes" i, pels termes que ha fet servir "ha deixat clar que ha traspassat moltes línies vermelles". En aquest sentit, ha acusat Sánchez de fer un discurs "anticonstitucional, aplaudit fervorosament per Iglesias, Rufián i els separatistes". "Ara mateix existeixen dos bàndols: els que acaten la llei i respecten la justícia, i els que qüestionen la justícia", ha dit, posant en el mateix sac a socialistes i independentistes per la seva valoració de les decisions de la JEC i pels plantejaments de Sánchez al Congrés.

11.38 h

En Comú Podem es mostra convençut que ERC no canviarà el seu vot

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, s'ha mostrat convençut aquest dissabte que ERC no canviarà el sentit del seu vot a la investidura de Sánchez (una abstenció) fruit de la decisió de la Junta Electoral Central (JEC). Fer-ho, ha dit, "seria donar la raó a la dreta, que està desitjant que passi". Segons Asens, la maniobra de la JEC denota que la dreta utilitza el seu "braç judicial" per torpedinar l'acord entre el PSOE i ERC, però el govern de coalició entre PSOE i Podem que sortirà d'aquesta investidura deixarà enrere la "judicialització" del conflicte i actuarà amb "responsabilitat històrica". "Estem davant un nou cicle polític, una etapa d'esperança per deixar enrere el temps del bloqueig", ha sentenciat en roda de premsa al Congrés dels Diputats.

11.08 h

El PSOE confia que ERC mantindrà la seva abstenció tot i la decisió de la JEC

El secretari general del Grup Socialista al Congrés, Rafael Simancas, s'ha mostrat convençut que el PSOE disposa dels suports necessaris per investir Pedro Sánchez i "acabar amb el bloqueig de la institucionalitzat democràtica" provocat -ha dit- per la dreta. "Confiem que les posicions es mantinguin perquè el candidat ho mereix i el país també", ha sentenciat en resposta a una pregunta sobre si la decisió de la JEC d'inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, i impedir que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, agafi l'acta d'eurodiputat pot enterbolir la posició dels republicans.

10.55 h

Recés fins a les 12,30 hores.

10.52 h

Sánchez defensa la taula de diàleg entre governs per "posar punt i final a la confrontació territorial"

Sánchez ha anunciat aquest dissabte al ple del Congrés la seva intenció de crear la taula de diàleg bilateral Estat-Generalitat pactada amb ERC. "La crearem, debatrem dins del marc constitucional i posarem punt i final a aquesta confrontació territorial", ha afirmat entre aplaudiments -també dels diputats d'ERC- i queixes des de les bancades de la dreta. Sánchez ha assegurat que la taula exemplifica la intenció del seu executiu de "millorar els mecanismes de col·laboració institucional amb totes les comunitats autònomes". El camí a la cohesió territorial, ha dit, "no pot ser el de la involució que plantegen alguns, sinó el de la millora".

10.34 h

Tuit de Carles Puigdemont

09.34 h

Sánchez proposa "recomençar i reprendre el diàleg" amb Catalunya deixant enrere la "judicialització"

Sánchez, ha situat aquest dissabte la resolució del conflicte a Catalunya com una de les línies bàsiques de l'actuació del seu executiu, que apostarà -ha dit- per "recomençar" des del punt en què es va iniciar el greuge i "reprendre la senda de la política deixant enrere la judicialització del conflicte". "Tots sabem que cal un diàleg que ha de partir del reconeixement de l'altre i de les seves raons", ha dit, i que aquest diàleg ha de ser "dins de la llei" però que "amb la llei no n'hi ha prou". "Obrim un diàleg honest emparat per la seguretat que atorga el nostre marc legal", ha assegurat, a l'entorn "d'una Espanya diversa" perquè malgrat que el problema no es resoldrà ràpid, "la coalició progressista treballarà amb paciència i constància" per fer-ho possible.

09.21 h

Rufián recorda que ERC ja ha pres una "decisió ferma" però defensa que s'analitzin les decisions de la JEC

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha recordat que ERC ja ha pres una "decisió ferma" sobre el sentit del vot dels republicans a la investidura de Pedro Sánchez però ha defensat que l'executiva del partit analitzi les decisions de la JEC. "Crec que és positiu que un partit s'adapti i analitzi la realitat si bé és cert que nosaltres tenim una decisió ferma adoptada també pels màxims òrgans del partit", ha dit el portaveu dels republicans aquest dissabte al matí en una entrevista a RNE abans de la sessió d'investidura. Rufián ha dit que ha de "respectar els temps i formes" del partit i ha rebutjat "avançar-se a la decisió de la reunió d'aquest matí.

09.16 h

Sánchez: "No es trencarà Espanya ni la Constitució, sinó el bloqueig al govern elegit pels espanyols"

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha obert aquest dissabte el debat de la seva investidura al Congrés dels Diputats defensant l'acord amb ERC: "No es trencarà Espanya ni la Constitució, sinó el bloqueig al govern elegit pels democràticament pels espanyols", ha sentenciat en resposta a les crítiques que ha rebut per part de les formacions de la dreta i del "bloqueig" que al seu entendre han fet PP i Cs. Sánchez, que prèviament ha estat aplaudit pel seu grup i pel de Podem (amb tots els diputats drets) quan ha pujat a la tribuna, ha afirmat que aquesta investidura s'obre "un nou temps a Espanya on tots estem cridats a participar". El president espanyol, que ha agraït el suport a la ciutadania, també ha definit el PSOE com un partit "que no defalleix" i que ha encarat "totes les situacions amb ànim de superació". "El PSOE és com acredita la seva història un partit espanyol format per compatriotes" que "contribueix a millorar la vida de la nostra societat". Per això ha demanat a les forces de la dreta "respecte" perquè "el respecte a la pluralitat és el mecanisme essencial de la democràcia".

09.10 h

El PP demana que es llegeixi l'acord PSOE-ERC abans d'iniciar la sessió d'investidura

La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha demanat a la presidència de la cambra baixa que llegeixi l'acord entre el PSOE i ERC per facilitar la investidura abans de l'inici de la sessió d'aquest dissabte. La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha rebutjat la petició i ha argumentat que el document ja és conegut perquè ja es va fer públic. Els diputats del PP han protestat per la decisió de Batet. A banda, abans de començar la sessió d'investidura, el diputat de JxCat Jaume Alonso Cuevillas ha pres possessió del càrrec amb una fórmula en la qual ha mencionat la defensa dels drets fonamentals, interromput per les queixes de PP, Cs i Vox. Batet ha acceptat la fórmula d'acatament la qual cosa ha generat malestar entre la bancada on seuen les dretes.

09.08 h

A l'inici de la sessió, Jaume Alonso-Cuevillas ha adquirit la plena condició de diputat de Junts Per Catalunya.

09.05 h

Comença el debat d'investidura de Pedro Sánchez.