La infanta Pilar de Borbó, germana del rei Joan Carles, serà incinerada avui en la més estricta intimitat familiar i les seves restes mortals reposaran al costat dels del seu espòs, Luis Gómez-Acebo, al cementiri de Sant Isidre, segons van confirmar a Europa Press fonts pròximes a la família.

Les restes del marit de Pilar de Borbó, Luis Gómez-Acebo, reposen des de la seva defunció, el 1991, al panteó familiar situat al citat cementiri madrileny del bar-ri de Carabanchel, on també descansaran a partir de demà els de la duquessa de Badajoz.

Les exèquies per Pilar de Borbó se celebraran en l'estricta intimitat familiar per exprés desig de la família, segons ha informat en un comunicat la família Gómez-Acebo de Borbó, que va explicar que pròximament anunciarà la data en què se celebrarà un funeral «per l'etern descans de la seva ànima» al reial monestir de San Lorenzo d'El Escorial.

La germana del rei Joan Carles va morir ahir «havent rebut els sants sagraments de l'Església catòlica», segons va explicar la família en el comunicat, en què va anunciar amb «tristesa» la mort de la duquessa de Badajoz.

Pilar de Borbó patia un càncer de còlon des de feia un any i estava ingressada des del 5 de gener passat al centre mèdic Ruber Internacional. En el moment de la mort, els seus fills eren amb ella.

La capella ardent de la infanta Pilar de Borbó va instal·lar-se al seu domicili. A l'hospital, on les banderes onegen a mig pal, van arribar centenars de rams de flors. Pilar de Borbó va ser acompanyada pels seus fills i la seva germana. En les últimes hores també van visitar-la la reina Sofia i el rei Joan Carles.