Les forces de seguretat iraquianes han assegurat que els atacs amb míssils iranians contra dues bases militars que alberguen tropes nord-americanes a l'Iraq no han causat baixes en les Forces Armades iraquianes.

"Tots els míssils han caigut en llocs de la coalició", han afirmat les forces de seguretat iraquianes, en un comunicat en el qual han detallat que els atacs han inclòs el llançament de 22 míssils contra dues bases militars iraquians.

Segons el comunicat de les forces de seguretat iraquianes, la base aèria de l'Ain a l'Assad, a l'oest de l'Iraq, ha rebut l'impacte de 17 míssils, mentre que altres cinc projectils han arribat a una base militar a Erbil, al Kurdistan iraquià.

La bases iraquianes d'Al-Assad i Irbil, que alberguen tropes nord-americanes, han estat objecte a la matinada d'aquest dimecres d'atacs amb míssils llançats per l'Iran en resposta a la mort del general iranià Qasem Soleimani, mort en un atac nord-americà a l'aeroport de la capital iraquiana, Bagdad.

En concret, ha estat la Guàrdia Revolucionària de l'Iran la qual ha assumit l'autoria dels atacs, segons ha recollit la cadena de televisió iraniana Press TV, que ha precisat que els míssils eren de tipus terra-terra.

Després dels atacs, la Guàrdia Revolucionària ha advertit als Estats Units que "qualsevol nou acte" o "més moviments i agressions" generaran "respostes més doloroses i aclaparadores".

L'advertència contra els Estats Units, país a què s'han referit com "Gran Satanàs" i "règim sanguinari i arrogant", s'estén també "a tots els seus aliats", segons un comunicat que ha recollit l'agència de notícies Tasnim.

El Pentàgon també ha confirmat l'atac, efectuat amb "una dotzena de míssils", segons un comunicat de l'portaveu de el Departament de Defensa nord-americà, Jonathan Hoffman, que ha assegurat que "està clar que els míssils han estat llançats des de l'Iran".