El departament de Salut ha modificat enguany el calendari de vacunacions sistemàtiques per incorporar-hi una nova vacuna, l'antimeningocòccica conjugada tetravalent (MACWY), que s'administrarà a alumnes d'entre 11 i 12 anys.

Aquesta nova vacuna substitueix l'antimeningococ C conjugada, que també s'administrava als nens que cursen sisè de primària.

Salut ha informat que també s'administrarà una dosi de la nova vacuna MACWY als adolescents de segon d'ESO durant el tercer trimestre escolar, durant dos anys, per intentar protegir més joves.

A mitjan any, als centres de salut també es durà a terme una campanya de vacunació de la nova vacuna de joves de 15 a 18 anys.

Aquesta nova vacuna no afecta l'administració de la vacuna antimeningococ C als nadons de 4 i 12 mesos, que es manté, ha puntualitzat el departament.

Les vacunes a Catalunya no són obligatòries, «però és important que tots els nens i adults estiguin vacunats per evitar malalties i les seves complicacions», ha argumentat Salut.

La introducció de la nova vacuna es va acordar el març del 2019 al Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut i té el vistiplau del Consell Assessor de Vacunacions del departament de Salut.

Amb les vacunes incloses en el calendari es prevenen cada any més de 32.000 casos de malalties que afectaven els nens fa només 25 anys, segons les dades de Salut.