L'exprimer ministre francès i regidor de l'Ajuntament de Barcelona Manuel Valls ha registrat al ministeri de l'Interior un partit polític d'àmbit estatal amb el nom de Barcelona pel Canvi.

Fonts de la formació han explicat a l'ACN que el moviment respon a la voluntat de l'exprimer ministre francès de poder concórrer a les futures eleccions al Parlament de Catalunya.

L'escissió amb Ciutadans (Cs) que va protagonitzar Valls després de permetre la investidura d'Ada Colau, sumada als mals resultats que els taronges han aconseguit en els darrers comicis estatals, pot haver portat l'exprimer ministre francès a fer aquest moviment per intentar ocupar l'espai dels d'Inés Arrimadas.

Tot plegat mentre els darrers mesos han sorgit diverses forces que s'autodefineixen com a catalanistes no independentistes que busquen obtenir representació al Parlament.

Al registre de partits del ministeri s'indica que la formació disposa de pàgina web i que té la seu a la planta segona del número 1 de la plaça de Sant Jaume, a l'ajuntament de Barcelona.

Cal recordar que Valls és regidor municipal, al costat d'Eva Parera. Precisament, Eva Parera serà la secretària general de la formació, que tindrà com a secretari de finances l'empresari Carlos Rivadulla, successor de Josep Bou a l'entitat unionista Empresaris de Catalunya.