La directora de l'Institut Escola Rafael Alberti de Badalona (Barcelona), Neus Casablanca, ha demanat que "diplomàticament es faci pressió" després del presumpte segrest a Hondures d'un dels seus alumnes, Enoc, que feia primer de l'ESO i se'n va anar a aquest país al novembre.

En declaracions als mitjans aquest dissabte en una protesta a la plaça Catalunya de Barcelona, la directora ha explicat que al novembre el menor se'n va anar a Hondures "per un temps" amb la seva mare, i que a través de l'associació Comunitat Hondurenya a Barcelona, altres alumnes i Internet s'han assabentat del presumpte assassinat de familiars de l'Enoc i el posterior segrest del menor.

Ha assegurat que l'alumne va entrar a l'escola a quart de Primària i està "molt integrat", i ha afegit que s'han posat en contacte amb els Mossos d'Esquadra i tenen previst fer-ho amb l'Ajuntament de Badalona i la Generalitat.

La policia catalana ha informat a Europa Press que tenen coneixement dels fets i estan en contacte amb l'ambaixada i les autoritats hondurenyes, tot i que ha assenyalat que no tenen potestat per obrir una investigació, ja que els fets es van produir a Hondures.

L'avi i l'oncle de l'Enoc

La tia de l'Enoc, Doris Patricia Santos, ha assegurat als mitjans que a casa l'avi de l'Enoc van trobar els cossos de l'avi i de l'oncle en un solar al costat de l'habitatge i que el menor havia desaparegut juntament amb la seva mainadera, a la qual van trobar "semienterrada" una setmana després.

Santos ha concretat que l'Enoc té permís de residència a Catalunya --on va venir fa dos anys i mig-- i que la seva mare residia a Espanya des de fa vuit, i ha explicat que han denunciat els fets a les autoritats hondurenyes.

El portaveu de la Comunitat Hondurenya a Barcelona, Irving Ponce, ha afirmat que també s'ha convocat una protesta a Madrid aquest dissabte i ha exigit que el Govern d'Hondures "posi totes les dependències de seguretat per trobar l'Enoc".