El Govern en funcions de Pedro Sánchez va donar a conèixer ahir els tres últims noms que faltaven per completar el llistat de ministres. Concretament el de Justícia, que serà el magistrat Juan Carlos Campo; la de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, i el de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes. El nou ministre de Justícia, que substituirà, així, la fins ara ministra Dolores Delgado, va ser secretari d'Estat de Justícia entre el 2009 i el 2011 i vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) entre el 2001 i el 2008. Segons La Sexta, és doctor en Dret i membre de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació d'Espanya, en la categoria d'acadèmic corresponent. A més, és autor de monografies i obres col·lectives de dret penal i té plaça com a magistrat de la secció penal de l'Audiència Nacional.

La canària Carolina Darias serà la nova ministra de Política Territorial i Funció Pública. Actualment, Darias és consellera d'Economia al Govern de les Canàries i anteriorment havia estat presidenta del Parlament canari i delegada del Govern. Llicenciada en Dret per la Universitat de la Laguna, va ser subdelegada del govern a Las Palmas entre el 2004 i el 2008, fins que va entrar al Parlament canari en la 7a legislatura, on va ser portaveu de Sanitat.

Darias, de 54 anys, prendrà el relleu a Luis Planas, que havia entrat a ocupar el ministeri de Política Territorial en substitució de Meritxell Batet quan va ser elegida presidenta del Congrés.

Pel que fa a la cartera de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes (València, 1968) substituirà en el càrrec José Guirao. Doctor en Dret i professor titular de Filosofia del Dret a les universitats de València i Madrid, en l'actualitat era portaveu adjunt del grup socialista a l'Assemblea de Madrid. Prèviament, Rodríguez Uribes havia estat delegat del govern a la Comunitat de Madrid entre juny del 2018 i abril del 2019, i durant sis anys -del 2005 al 2011, en els governs de José Luis Rodríguez Zapatero- director general de Suport a Víctimes del Terrorisme i d'Atenció Ciutadana.

La resta són: la vicepresidenta primera, ministra de la Presidència i Relacions amb les Corts, Carmen Calvo; el Vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias; la Vicepresidenta d'Econòmica, Nadia Calviño; la vicepresidenta per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Teresa Ribera; la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya; la ministra de Defensa; Margarita Robles; la d'Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero; el d'Interior, Fernando Grande-Marlaska; el de Transport, José Luis Ábalos; la d'Educació, Isabel Celaá; la de Treball, Yolanda Díaz; el de Seguretat Social, José Escrivà Belmonte; la d'Indústria, Comerç i Turisme, Reis Maroto; el d'Agricultura, Pesca i Agricultura, Luis Planas; la d'Igualtat, Irene Montero; el de Consum, Alberto Garzón; el de Sanitat, Consum i Benestar Social, Salvador Illa; el de Ciència i Innovació, Pedro Duque, i el d'Universitats, Manuel Castells.