Demòcrates de Catalunya ha convocat el seu segon congrés nacional per al proper mes de març en el qual concretarà la via unilateral i d'«insubmissió col·lectiva com a única via» per aconseguir la independència de Catalunya.

Segons ha informat el partit en un comunicat, ahir Demòcrates de Catalunya, escissió independentista de l'antiga Unió Democràtica i que està integrat en el grup parlamentari d'ERC al Parlament, va reunir el seu consell nacional i va convocar el seu pròxim congrés nacional, el màxim òrgan de debat i decisió.

Al congrés el grup aprofitarà per debaree les ponències «El camí cap a la independència» i «El model d'estat independent». Es tracten de documents que aposten per la via unilateral i d'insubmissió col·lectiva com a única via per a la independència catalana i per un model de país basat en la «fraternitat i la democràcia directa».

D'altra banda, el consell nacional de Demòcrates de Catalunya també ha instat a debatre en el pròxim congrés nacional la continuïtat dels diputats de Demòcrates al grup parlamentari republicà. Al congrés també debatran sobre el seu suport al govern de la Generalitat.