L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín s'estrenaran com a eurodiputats en el ple del Parlament Europeu que comença avui a Estrasburg (França) i en el qual no estarà present el líder d'Esquerra Republicana (ERC), Oriol Junqueras, actualment a la presó, al qual la institució va retirar la seva condició d'eurodiputat després d'haver estat inhabilitat pel Tribunal Suprem (TS).

A Estrasburg també hi haurà el president de la Generalitat, Quim Torra, així com una delegació d'ERC encapçalada pel vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del Parlament, Roger Torrent.

A més, l'organització Omplim Estrasburg ha organitzat una manifestació i un acte als voltants de la seu del Parlament Europeu, en què intervindran alguns dels polítics independentistes abans esmentats i es llegirà un manifest titulat «Tornem a omplir Estrasburg: persistir és guanyar».

En declaracions ahir a RAC1, Toni Comín va afirmar que «ens podreu escoltar en alguns moments, en plural, tant a mi com a Puigdemont», però no va voler revelar «totes les sorpreses de la setmana».