Prop de 100.000 persones van ser evacuades de la regió filipina de Calabarzon després de l'erupció del volcà Taal, segons va informar el Consell Nacional per a la Gestió i la Reducció de Desastres Naturals. D'aquesta xifra, 70.413 persones, unes 16.000 famílies, van ser acollides en 300 centres d'evacuació a tot el país, segons el diari Philstar. La catàstrofe va deixar dues persones mortes, víctimes d'atacs de cor quan fugien de l'erupció del volcà.

A causa dels efectes de l'erupció del volcà Taal, les províncies de Batangas i Cavite van ser declarades en estat de calamitat. Del nombre total d'evacuats, 82.000 persones van ser de la zona de Batangas. A conseqüència dels fets, 12.267 agents de la policia de les Filipines treballen a les àrees d'evacuació.

L'Institut de Vulcanologia i Sismologia de les Filipines va decidir mantenir l'alerta de nivell quatre a causa de l'erupció, fet que significa que és possible que n'hi torni a haver una altra de perillosa d'aquí unes hores o dies. Des de l'organisme van reiterar la necessitat d'evacuar totalment l'illa del volcà Taal i les zones d'alt risc, dins d'un radi de 14 quilòmetres des del cràter del volcà, i al llarg de la vall del riu Pansipit. A més, van recomanar als ciutadans que visuen a la zona que es protegeixin dels efectes que pot produir la cendra.