El president de la Generalitat, Quim Torra, va expressar tot el seu suport als processats de l'excúpula dels Mossos i del departament d'Interior del 2017 el dia que començava el judici a l'Audiència Nacional per l'actuació del 20-S i l'1-O.

«La justícia s'acabarà imposant a la venjança», va assegurar Torra a través de Twitter.

També des de les xarxes socials el conseller de l'Interior, Miquel Buch, va expressar la seva «total confiança» en la cúpula dels Mossos i va defensar que sempre van actuar amb «absoluta correcció i professionalitat».

La Fiscalia demana 11 anys de presó per al major Josep Lluís Trapero i l'excúpula d'Interior i 4 per a la intendent Teresa Laplana.

Per la seva banda, el president del Parlament va considerar que s'hauria de veure al banc dels acusats «els responsables de la brutalitat policial de l'1 d'octubre. En canvi, hi seuen quatre servidors públics que van actuar amb professionalitat. Tot el suport al major Trapero, a la intendent Laplana, a Pere Soler i a Cèsar Puig», va afegir.

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont també es va referir ahir a l'inici del judici a l'Audiència Nacional amb una breu afirmació: «La veritat sempre s'obre camí».