21 de gener de 2020
21.01.2020

El Govern de Noruega queda en minoria per la sortida de la ultradreta

El motiu del trencament ha estat la decisió de repatriar una membre d'Estat Islàmic i els seus fills

20.01.2020 | 23:28

El Govern conservador-liberal noruec va afirmar que seguirà endavant tot i haver quedat en minoria per la sortida de l'ultradretà Partit de Progrés, un dels seus quatre membres, arran de la repatriació d'una dona d'Estat Islàmic (EI) i els seus fills. La primera ministra, Erna Solberg, va anunciar que el tripartit restant pretén seguir en el govern tot i quedar en minoria i que encara serà més complicat a partir d'ara tirar endavant el seu projecte. Va agrair a més al Partit de Progrés la seva col·laboració recent, tant a l'Executiu com al Legislatiu. Solberg va defensar no obstant això la seva decisió de repatriar la dona d'Estat Islàmic i els seus dos fills i va destacar, tot i les conseqüències polítiques, que la mesura va ser «correcta» i «la millor per a la família».

La líder ultradretana i fins ara ministra de Finances, Siv Jensen, va argumentar en una compareixença prèvia que ja resultava «massa difícil» aconseguir tirar endavant l'agenda del seu partit a l'Executiu. «Jo vaig ficar el partit al govern i ara le'n trauré», va anunciar Jensen, que va considerar, però, que l'actual govern ha de seguir endavant.

El Govern noruec va decidir la setmana passada permetre la tornada a Noruega d'una dona amb els seus dos fills perquè un d'ells, de cinc anys, pogués rebre tractament mèdic. La dona va abandonar el país el 2013 i va marxar a Síria, on se sospita que es va unir a Estat Islàmic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook