El Departament d'Interior ha recomanat el confinament dels veïns de les poblacions situades a les ribes dels rius Ter i Onyar i ha demanat que aquells que viuen a zones inundables evitin quedar-se en plantes baixes, davant el risc que es desbordin.

El president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller d'Interior, Miquel Buch, i el de Territori, Damià Calvet, han comparegut en roda de premsa després de la reunió de Consell Assessor del pla Inuncat per anunciar les mesures preventives que recomanen a la població davant d'una episodi meteorològic que han titllat d'"excepcional".

Buch ha explicat que davant les pluges que està previst que caiguin a les zones afectades les pròximes hores s'està planificant un "escenari de possible desbordament", especialment del riu Ter, a la zona situada sota els embassaments del Sau i Susqueda.

Els municipis afectats són: Amer, Anglès, Bescanó, Bordils, Celrà, Cervià de Ter, Colomers, Foixà, Flaçà, Girona, Gualta, Jafre, Osor, Salt, St Gregori, St Joan de Mollet, St Jordi Desvalls, St Julià de Ramis, St Julià del Llor i Bonmatí, Sarrià de Ter, Torroella de Montgrí, Ullà, Ultramort, Verges, Cellera de Ter i la Tallada d'Empordà.