Quatre individus van robar aquest dilluns a punta de pistola la cartera d'un entrenador i la gossa que cuidava, la 'Pocahontas', un animal preparat per a l'assistència a persones amb discapacitat física i que aquest dimecres havia de ser entregat a una nena amb 15 anys amb una discapacitat física. Segons ha relatat Teo Mariscal, president de la Fundació Bocalán, una escola de formació canina madrilenya que s'encarregava d'aquest exemplar, el seu segrest va tenir lloc el dilluns cap a les 11 del matí.

Quatre persones d'ètnia gitana van baixar d'una furgoneta blanca de marca Renault Express i dues d'elles van demanar diners a l'entrenador que estava exercitant la 'Pocahontas'. En un moment donat, dues persones més van atacar-lo per darrere, van treure una pistola i li van exigir la cartera, en la qual portava 60 euros i diversos documents. Sense donar més explicacions, també es van emportar la gossa a la furgoneta i van marxar precipitadament del lloc.

Des de llavors, la fundació busca l'animal, que portava un any d'entrenament havia de ser lliurat a una nena malaguenya amb discapacitat física, que portava tres anys esperant aquest ajut. Per això, han denunciat els fets davant la Policia i el Servei de Protecció a la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) també està a l'corrent del que ha passat.

A més, han ofert un rescat econòmic per l'animal i han demanat col·laboració ciutadana a les xarxes socials. La 'Pocahontas' és una gossa negra, de curta edat però gran de mida i té una cicatriu d'haver estat recentment castrada. El seu número de xip és el 939000010823045.