El ministre de Transport, José Luis Ábalos, va negar ahir que s'hagi reunit amb la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez, mentre l'oposició li demana explicacions i fins i tot la seva dimissió per una polèmica que ha traspassat fronteres.

«No hi va haver reunió» amb Rodríguez, i la vicepresidenta «no va trepitjar territori espanyol», va declarar Ábalos ahir. El ministre va precisar que va recordar a la vicepresidenta de Nicolás Maduro, a bord d'un avió, que no podia trepitjar territori espanyol i que simplement la va saludar perquè li ho va demanar el ministre de Turisme veneçolà, Félix Plasència, al qual va anar a recollir a l'aeroport.

Mentrestant, les principals forces de l'oposició li han demanat explicacions, i en el cas del PP i Vox la seva dimissió per aquesta «salutació» a Rodríguez a Barajas, qui té prohibida la seva entrada a la UE. «Jo crec que va ser una circumstància molt fortuïta, molt casual i dins de les meves circumstàncies ho vaig resoldre com millor vaig poder, no generant cap problema», va indicar Ábalos, qui ha condemnat que s'hagin usat termes com «clandestinitat» i «foscor», ja que «la realitat va ser molt més simple», va insistir.

D'altra banda, el líder veneçolà Juan Guaidó, reconegut per més de 50 països com a president «encarregat» per a la celebració d'un procés electoral a Veneçuela, va restar importància ahir al fet que el president espanyol, Pedro Sánchez, no el rebi en la seva visita a Espanya, i va destacar les bones relacions bilaterals.

«Tenim les millors relacions amb Espanya. Espanya és aliat de la democràcia, de la llibertat. Espero i estic segur que es mantindrà d'aquesta manera. I continuarem insistint a treballar amb tots», va indicar a la premsa a París poc abans de reunir-se amb membres de la comunitat veneçolana a França.