Al voltant de 84.000 persones s'han hagut de desplaçar durant els últims nou dies a causa de l'ofensiva de l'Exèrcit sirià contra la zona occidental de la província d'Alep, en mans de grups rebels, segons l'Observatori Sirià pels Drets Humans.

L'organisme, amb seu a Londres i informants al país àrab, va assenyalar que part dels desplaçats eren desplaçats d'altres zones de les províncies de Hama i Idlib sotmeses a bombardejos per part dels exèrcits sirià i rus.

Ahir l'Exèrcit va anunciar la presa de la localitat d'Al Samaka, situada a la zona sud-est de la província d'Idlib, després de repel·lir un atac per part del grup gihadista Hayat Tahrir al Sham (HTS), tal com va recollir l'agència estatal siriana de notícies, SANA.

Els bombardejos es van reprendre el 15 de gener, tot i l'alto el foc acordat a la zona dies abans. L'Observatori va indicar dimecres que durant aquest període gairebé 260 civils han mort o han estat ferits. El Govern de Turquia va reclamar dimecres a Rússia que actuï per aturar l'ofensiva, que considera inacceptable. «Esperem que Rússia es comprometi amb els compromisos de l'alto el foc com a garant del règim», va dir el ministre d'Exteriors turc, Mevlut Cavusoglu.