L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, l'exconseller Toni Comín i l'exconsellera Clara Ponsatí participaran en un acte a Perpinyà el proper 29 de febrer, el primer que celebraran en territori francès després de marxar de Catalunya.

Així ho ha informat en un comunicat el Consell per la República, l'entitat impulsada per Puigdemont i Comín a Bèlgica, que ha organitzat aquest acte a Perpinyà en col·laboració amb Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Puigdemont ja havia expressat el seu desig de celebrar un acte a França en les pròximes setmanes, però la data no s'ha concretat fins aquest divendres.

L'acte, que porta per títol «La República al centre (del món)», tindrà lloc el 29 de febrer al migdia al Parc de les Exposicions de Perpinyà.

Des del seu compte de Twitter, l'entitat ha manifestat la seva «il·lusió» davant aquesta convocatòria de «gran transcendència», ja que, diuen, serà el primer cop que «seran a Catalunya», amb referència a la Catalunya Nord.

Es tracta del primer acte que tindrà lloc en territori francès després que Puigdemont i Comín marxessin d'Espanya i després que tots dos hagin obtingut la condició d'eurodiputats i la immunitat que el càrrec comporta.

Ponsatí, que resideix a Escòcia, disposarà previsiblement de la condició d'eurodiputada en les properes setmanes, ja que li cor-respon ingressar a l'Eurocambra com a conseqüència de la sortida del Regne Unit de la UE.