El president dels Estats Units, Donald Trump, es reunirà dimarts amb el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, i el seu principal oponent, Benny Gantz, a la Casa Blanca i va anunciar que «probablement» presentarà la seva esperada proposta de pau per a israelians i palestins abans de la trobada.

Pel que fa al pla de pau a la regió de què parla Trump, hi ha la preocupació que la postura inamovible de la seva Administració a favor d'Israel doni a Tel-Aviv facultats per annexionar-se territori cisjordà.

Pel que se sap fins ara, el pla sembla que està enfocat només a qüestions econòmiques i encara no han abordat les aspiracions i temors dels palestins. A més, és poc probable que sigui ben rebut per qualsevol de les dues parts.

Segons mitjans israelians, el pla inclouria compromisos per part d'Israel que podrien complicar la vida al primer ministre si es publica abans dels comicis.

Hores abans, el vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, va anunciar des de l'ambaixada dels Estats Units a Jerusalem que el president nord-americà havia convidat Netanyahu a la Casa Blanca per «discutir assumptes regionals, així com la perspectiva de pau aquí a Terra Santa».