El president de la Xina, Xi Jinping, ha assumit personalment el comandament de les operacions de resposta al brot de coronavirus declarat al centre del país, que ja ha deixat 41 morts. La contenció del coronavirus ja ha adquirit un caràcter prioritari pel president del país. «La vida és de summa importància. Quan es deslliga una epidèmia, s'emet una ordre. És la nostra responsabilitat prevenir-la i controlar-la», va explicar el president Xi durant una reunió d'emergència del Comitè Permanent del Politburó del Partit Comunista de la Xina.

A la reunió, el president xinès va ordenar als comitès i governs del partit a tots els nivells que declarin com a prioritat absoluta la prevenció i el control de nous brots de coronavirus.

A aquest efecte, el Partit Comunista ha donat ordre d'enviament de nou personal a la província de Hubei, epicentre del brot, per a coordinar «amb urgència» les operacions sobre el terreny més infectat pel brot de coronavirus, segons informa l'agència oficial de notícies xinesa Xinhua.