El líder opositor veneçolà Juan Guaidó visitarà el Canadà avui, segons va anunciar l'oficina del primer ministre canadenc, Justin Trudeau. Guaidó es va autoproclamar president «interí» de Veneçuela fa més d'un any després de considerar il·legítima l'última reelecció del president Nicolás Maduro.

«Els dos líders parlaran de la importància de la democràcia i la necessitat de respectar la Constitució veneçolana. El Canadà ha promès el seu suport ferm al president interí de Veneçuela, Juan Guaidó, i ha demanat una transició pacífica liderada per veneçolans cap a unes eleccions lliures i justes que se celebrin al més aviat possible», va apuntar l'oficina de Trudeau.

Guaidó també es reunirà amb el ministre d'Afers Exteriors, François-Philippe Champagne, i amb la ministra de Desenvolupament Internacional, Karina Gould. «Elogiem el president interí Guaidó pel valor i lideratge demostrat en els seus esforços per a retornar la democràcia a Veneçuela i ofereixo el suport continuat del Canadà», apuntava el comunicat. D'altra banda, l'escrit va mostrar el seu suport «al poble de Veneçuela i la seva lluita per unes eleccions lliures i justes i pels drets humans bàsics».