Els exconsellers empresonats Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Dolors Bassa han arribat aquest dimarts al voltant de dos quarts de nou del matí al Parlament per comparèixer a la comissió del 155. Els exdirigents polítics han arribat a la cambra catalana acompanyats pel president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent, consellers i diversos diputats. L'arribada dels polítics presos ha tingut un important dispositiu policial que ha blindat el parc de la Ciutadella. De fet, només han pogut accedir a la zona del Parlament diputats, treballadors de la cambra i persones acreditades. Està previst que els exconsellers compareguin a la comissió del 155 al llarg del dia.

A la seva arribada a l'interior de la cambra, els exconsellers han estat ovacionats per treballadors de la cambra i diputats. S'han cridat crits reclamant la llibertat dels presos de l'1-O.

La primera en arribar ha estat Dolors Bassa que ho ha fet en una furgoneta blanca des de la presó de Puig de les Basses (FIgueres).

Més tard, han arribat junts els presos de Lledoners en un vehicle marró i un altre de color gris. En el darrer hi anava Junqueras i Romeva, mentre que a l'altre cotxe la resta de dirigents empresonats.